Dragoste - smerenie - chenoza

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.88

nivel: Liceu

Dupa cum am amintit Dumnezeu a randuit ca Rascumparator pe Fiul Sau cel Unul Nascut din veci, ca sa infaptuiasca mantuirea pentru toata lumea (obiectiva); deci creand faptura mainilor sale din iubire si parandu-i rau de caderea ei, tot din iubire o mantuieste dupa cum marturiseste Sfanta Scriptura "caci asa de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat pe Fiul Sau cel Unul Nascut l-a dat ca sa fie rastign[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dragoste - smerenie - chenoza

Dupa cum am amintit Dumnezeu a randuit ca Rascumparator pe Fiul Sau cel Unul Nascut din veci, ca sa infaptuiasca mantuirea pentru toata lumea (obiectiva); deci creand faptura mainilor sale din iubire si parandu-i rau de caderea ei, tot din iubire o mantuieste dupa cum marturiseste Sfanta Scriptura "caci asa de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat pe Fiul Sau cel Unul Nascut l-a dat ca sa fie rastignit" (Ioan III:16)
Dumnezeu S-a Intrupat, adica S-a facut om(Dumnezeu desavarsit si om desavarsit)din libertate deplina si dragoste pe masura libertatii, pentru "a vindeca neascultarea noastra"

Astfel chenoza este un act al libertatii si al dragostei, un act care indica initierea unei persoane "Cand dragostea este intensa si mai puternica decat noi ne debordeaza inima" zice Nicolae Cabasila. Tot astfel dragostea lui Dumnezeu pentru oameni il face sa reverse in afara de El insusi .Nici o speculatie nu poate ingradi libertatea si dragostea personala creatoare a Treimii. Cele doua pozitii antinomice, a transcendentei si a Revelatiei, sunt in acord in Sfanta Scriptura; ele sunt puse chiar intr-o relatie interioara, tocmai pentru a da si mai mare relief dragostei si libertatii.

Dragostea lui Dumnezeu, este viata nu numai a dumnezeirii, ci se revarsa haric si in afara; iar conceperea ei tin afara constituie temeiul actului creator, caci creatia insasi este o chenoza. Si aceeasi dragoste intemeiaza si intruparea Fiului lui Dumnezeu in firea noastra lipsita de slava si in modestele noastre insusiri. Ne-o spun Insusi domnul, cand zice:" atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe Ful Sau cel Unul Nascut...(Ioan 3:16).Si desi sunt nevazut din fire, El se face pentru noi vazut prin condescendenta. Caci "tinuta transcendentei Sale este pusa deplin in valoare pe baza condescendentei si numai in relatie cu ea.", observa profund un teolog apusean.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.