Draga Cuta

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.94

nivel: Liceu

Tu ma-ntrebi cand vom fi uniti pentru totdeuna. Iti raspund cat se poate mai curand. Numai te rog sa judeci cu toata raceala daca aceasta unire "oficiala" se poate face fara sa am o pozitie cat de putin asigurata. Nu e vorba de tine, sufletul meu dulce, si tocmai de aceea raspunsul mi-era atat de greu, caci esti simtitoare si m-am temut totdeuna a atinge o susceptibilitate justa din partea ta, dar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Draga Cuta

Tu ma-ntrebi cand vom fi uniti pentru totdeuna. Iti raspund cat se poate mai curand. Numai te rog sa judeci cu toata raceala daca aceasta unire "oficiala" se poate face fara sa am o pozitie cat de putin asigurata. Nu e vorba de tine, sufletul meu dulce, si tocmai de aceea raspunsul mi-era atat de greu, caci esti simtitoare si m-am temut totdeuna a atinge o susceptibilitate justa din partea ta, dar asupra careia doi oameni care sunt ca si casatoriti precum suntem noi, trebuie sa se inteleaga.

Dar spune tu singura daca de dulcea si iubita datorie de a-ti asigura soarta ta, pe care o primesc in orice moment, nu mi-as incumba si o responsabilitate grea pentru soarta copiilor tai - si tu stii, draga Cuta, ca o sarcina odata luata asupra-mi, o port voiniceste fara sa ma plang si fara sa cer impartirea cu altii. Inca o data - nu poate fi vorba de tine. Din momentul in care ar exista o perspectiva oarecare - fie pensia, fie o asigurare mai temeinica a sortii mele - de-a creste cuviincios pe cei 2 copii si a ingriji de casa ta, nu mai e nici o piedica pentru unirea noastra oficiala.

Lucrez cat pot pentru ca aceasta sa se realizeze cat mai curand.
Te rog totodata si te rog cu insistenta si in genunchi ca de cate ori vei avea nevoie de bani sa-mi scrii, si scrie-mi fara jena cat anume. Stii bine ca restrangerea castigului meu actual face necesara indicatia, si daca nu voi putea imediat, desigur insa in 5-6 zile voi urma totdeuna dorintei tale.Greu o vei duce si asa - dar totusi cu o idee mai putin. Crede-ma ca totdeuna, absolut totdeuna cea mai mare bucurie pe care-mi vei putea-o face va fi sa te adresezi la mine in privirea aceasta.

Ai auzit tu vreodata povestea biblica a magarului lui Bileam? Ti-o spun numaidecat.Acest magar biblic statea, flamand, intre doua portii de fan egale dar tout a fait egale. Nu s-a putut decide nicicum de-a incepe una din ele si a murit de foame.Aplicatia e urmatoarea. La primirea scrisorii gandeam intruna: Ce sa-i spun sa n-o supar? Ce sa-i spun sa fie adevarul curat? Si-n aceasta dilema de ganduri te-am suparat si mai Te rog, te rog, iarta-ma. Ticait in toate cele, preocupat de a ma vedea odata cat de cat la liman cu gandul de a te aduce la Bucuresti cat mai curand, apoi cu gandul responsabilitatii intregi, m-am zvarcolit nopti intregi in pat, desi a doua zi aveam totdeuna sa lucrez.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.