Dracula de Bram Stoker

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.03

nivel: Liceu

Singura dovada de viata care mai exista pe acel vapor era un caine care a sarit de pe vapor si a fugit in satele invecinate; singura incarcatura care a fost gasita au fost 50 de cutii plina cu pamant incarcate de la Castelul lui Dracula. Nu mult timp dupa aceasta, Lucy incepe devine somnambula.

Intr-o noapte, Mina o gaseste pe Lucy in cimitirul orasului si aceasta crezand ca a vaz[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dracula de Bram Stoker

Singura dovada de viata care mai exista pe acel vapor era un caine care a sarit de pe vapor si a fugit in satele invecinate; singura incarcatura care a fost gasita au fost 50 de cutii plina cu pamant incarcate de la Castelul lui Dracula. Nu mult timp dupa aceasta, Lucy incepe devine somnambula.

Intr-o noapte, Mina o gaseste pe Lucy in cimitirul orasului si aceasta crezand ca a vazut o umbra neagra, cu ochii mari si rosii care sangerau peste Lucy. Lucy incepe sa devina alba la fata si i se face rau, observand doua puncte rosi pe gatul acesteia, punctulete pe care mina si Dr. Seward nu pot conta. Neputand sa dea un diagnostic clar, Dr Seward o trimite la mentorul sau Professor Van Helsing.

Suferind de o boala la creier, Harker reapare in orasul Budapesta, acolo intalnindu-se cu Mina. Van Helsing ajunge si el in orasul Whitby, dupa ce o examinase pe Lucy, dand ordin ca incaperea unde aceasta locuia sa fie imprejmuita cu usturoi, acesta fiind o vraja traditionala folosita impotriva vampirilor. Pentru un timp , acest lucru para sa fi imbunatatin starea de sanatate a lui Lucy. Ea incepe sa isi revina, dar mama sa, nestiind puterea pe care o avea usturoiul, aceasta il scoate din camera, lasand-o pe Lucy vulnerabila viitoarelor atacuri.

Seward si Van Helsing se zbat cateva zile pentru a o face pe Lucy sa-si revina, facandu-i acestea multiple transfuzii de sange, insa efortul lor nu ajuta la nimic. Intr-o noapte, cand gardieni lipseau, un lup intra in casa Westenra. Acest soc, ia produs mamei lui Lucy un atac de cord, pana la urma uramand sa o ucida si pe Lucy.

Dupa moartea lui Lucy, Van Helsing ii conduce pe Holmwood, Seward si Quincey Morris la mormantul acesteia. Van Helsing incearca sa ii convinga pe ceilalti barbati ca aceasta apartinea acum altei lumii si ca fusese transformata intr-o vampirita devenind la fel ca Dracula. Oamenii sunt totusi neincrezatori in acest lucru, pana cand o vad pe Lucy rugandu-se asupra unui copil, convingandu-i pe aceastia ca trebuie sa o omoare.

Toti barbati cad de acord sa urmeze ritualul de a omora un vampir, pentru a se asigura sa aceasta va disparea definitiv si se va odihni in pace. In timp ce Lucy dormea, Holmwood infige un taras in inima acesteia, ii taie capul si ii introduce in gura usturoi. Dupa ce au omorat-o acestia se hotarasc sa il omoare si pe Dracula.

Acum casatoriti, Mina si Jonathan se intorc in Anglia incercand sa-i convinga pe mai multi sa-si uneasca fortele. Mina il ajuta pe Van Helsing sa colectioneze diferite jurnale si scrieri pe care Harker si Seward le-au scris, prin aceasta actiune incercand sa il gaseasca pe Contele Dracula. Afland tot ce aveau nevoie despre legaturile lui Dracula, Van Helsing a descoperit sanctuarul sau din pamant unde Contele Dracula isi petrecea noptile cand nu se afla la castel.

Eforturile lor par sa fie de mare ajutor, dar unul dintre pacientii lui lui Dr. Seward si anume Renfield, il lasa pe Dracula sa intre in spital, unde erau internati toti pacientii, acesta ducandu-se direct la Mina.
In timp ce mine incepea sa se transforme incet incet intr-un vampir, oamenii sterilizeaza sanctuarul din pamant, fortandu-l pe Dracula sa se intoarca pe taramurile lui din Transilvania.

Oamneii il urmaresc pe Conte, impartindusi fortele si urmarindu-l pe aceasta peste mari si tari. Van Helsing o ia pe Mina cu el, si curata castelul Contelui Dracula, omorandu-le pe cele trei vampirite si blocand intra cu diferite obiecte sacre. Ceilalti se intalnesc cu Contele Dracula chiar in momentul in care acesta ajungea la castel, iar Jonathan si Quincey folsesc cutite, reusind sa il distruga.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.