Doua Loturi - argumentare

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.48

nivel: Gimnaziu

Considerandu-se lipsit de noroc,Lefter a imprumutat bani de la capitanul Pandele pentru a cumpara doua bilete loto. Intr-o seara, capitanul Pandele a venit sa il anunte ca ambele bilete sunt castigatoare.

Cautand biletele, Lefter a constatat ca sunt pierdute, deoarece sotia sa daduse unor chivute jacheta in buzunarul careia Lefter credea ca se aflau biletele. De suparare, domnul Le[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Doua Loturi - argumentare

Considerandu-se lipsit de noroc,Lefter a imprumutat bani de la capitanul Pandele pentru a cumpara doua bilete loto. Intr-o seara, capitanul Pandele a venit sa il anunte ca ambele bilete sunt castigatoare.

Cautand biletele, Lefter a constatat ca sunt pierdute, deoarece sotia sa daduse unor chivute jacheta in buzunarul careia Lefter credea ca se aflau biletele. De suparare, domnul Lefter a spart farfuriile primite in schimbul jachetei. Insotit de domnul capitan Pandele si de domnul comisar Turtureanu, el a plecat la marginea orasului pentru a recupera biletele.

Jacheta a fost gasita dar biletele nu se aflau in buzunarul acesteia.Chivutele au fost duse la sectie pentru interogatoriu, dar acestea nu au recuoscut nimic.

Domnul Lefter impreuna cu cei doi prieteni s-au dus la berarie sa dezbata situatia, dar acolo a fost vazut de seful sau care si-a dat seama ca acesta nu era bolnav, asa cum spusese cu cateva zile inainte, cand solicitase concediul. Intors la chivute, Lefter a fost agresat de acestea. A doua zi a plecat la serviciu, deoarece un coleg l-a anuntat printr-o scrisoaresa vina urgent , altfel va fi destituit. Cautand printre dosare el a gasit cele doua bilete, si-a scris imediat demisia pe care a prezentat-o domnului Georgescu alaturi de dosarul Goldstein, si a plect sa-si incaseze castigul.

Discutand cu bancherul de la ghiseu, el a aflat ca numerele erau inversate. Domnul Lefter Popescu a facut un atac de furie incat bancherul a fost nevoit sa ceara ajutorul fortei publice pentru a scapa de el. In final autorul marturiseste ca nu stie ce s-a intamplat cu personajul principal, existand foatre multe variante posibile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.