Dosarul institutional al Confederatiei Elvetiene - institutiile Elvetiei

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 8.00

nivel: Facultate

DFAI
Departamentul Federal de Afaceri Interne
Departamentul Federal de Afaceri Interne se ocupă de problemele care afectează vietile oamenilor – asigurarea pentru pensionare, sănătate, asigurare pentru accident si invaliditate, protectia consumatorului, prevenirea bolilor, cercetare si educatie, cultură, egalitatea între sexe, eforturi de combatere a rasismului, si nu în ultim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dosarul institutional al Confederatiei Elvetiene - institutiile Elvetiei

DFAI
Departamentul Federal de Afaceri Interne
Departamentul Federal de Afaceri Interne se ocupă de problemele care afectează vietile oamenilor – asigurarea pentru pensionare, sănătate, asigurare pentru accident si invaliditate, protectia consumatorului, prevenirea bolilor, cercetare si educatie, cultură, egalitatea între sexe, eforturi de combatere a rasismului, si nu în ultimul rând, starea vremii.

DFJP
Departamentul Federal de Justitie si Politie
Departamentul Federal de Justitie si Politie (FDJP) este unul din cele 7 departamente ale guvernului, condus de către un membru al Consiliul Federal, ministrul justitiei. Departamentul este format din următoarele oficii si institutii:

Oficiul Federal al Politiei
Oficiul Federal al Politiei este responsabil pentru coorperarea între corpul politiei si fortele politienesti elvetiene si străine. Acesta are în subordine agentia internă de informatii si face cercetări asupra crimei organizate, spălării de bani si terorismului.
- Oficiul Federal al Procurorului General
- Oficiul Federal al Metrologiei
- Oficiul Federal pentru Migrări
- Oficiul Federal al Justitiei
- Oficiul Federal al Jocurilor de Noroc

DFAPCS
Departamentul Federal al Apărării, al Protectiei Civile si Sportului
Departamentul Federal al Apărării, al Protectiei Civile si Sportului este structurat în 4 sectoare: Apărare, Protectie Civilă, Sport si ”armasuisse”.
a) Sectorul Apărării cuprinde planificarea, conducerea si temelia administrativă a Fortelor Armate Elvetiene si include:
- Staff-ul Fortelor Armate
- Staff-ul Ansamblului de Forte Armate
- Colegiul Fortelor Armate
- Fortele Terestre
- Fortele Aeriene
- Organizatia de Logistică a Fortelor Armate
- Organizatia Comenzii de Sprijin
b) Protectia Civilă este un sistem al managementului, protectiei, salvării si asistentei si se bazează pe resursele obisnuite: Asigură coordonarea a celor cinci organizatii partenere, politia, pompierii, sănătatea, lucrări tehnice si apărarea civilă. Aceste organizatii partenere se ocupă de propriul lor obiectiv dar în cazuri deosebite îsi acordă una alteia sprijin.

c) Oficiul Federal al Sportului din Magglingen promovează sportul si exercitiul fizic în Switzerland si rolul său positiv, folositor si necesar în societate. Este un centru pentru sevicii, educatie si pentru antrenamentele sportive de excelentă. Nu în ultimul rand, stabileste conditii optime pentru facilitătile sportive de importantă natională.

d) ”armasuisse”, Centrul Tehnologic de Procurare este responsabil de cercetare, dezvoltare, evaluare, achizitionare, întretinere si predarea echipamentului si infrastructurii fortelor armate si altor consumatori.

DFF
Departamentul Federal al Finantelor

DFAE
Departamentul Federal al Afacerilor Economice

DFMTEC
Departamentul Federal al Mediului, Transportului, Energiei si Comunicatiilor

Mai mult de 1700 de oameni lucrează la DFMTEC pentru sprijinul în dezvoltare si pentru asigurarea serviciului public. Populatia trebuie să depindă de o furnizare completă a serviciilor publice. Elvetia contine retele moderne de transport, comunicatii si electricitate. Aceste infrastructuri sunt importante pentru coeziunea internă, schimbul cu alte state si prosperitatea economică. DETEC garantează că nevoile mediului înconjurător, sistemul medical si siguranta sunt respectate.

Curtea Supremă Federală (Judiciar)
Curtea Supremă Federală
Curtea Criminalistică Federală
Curtea Administrativă Federală
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.