Dominatia spatiului de lupta

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.95

nivel: Liceu

Se intampla ca ... asistam la crearea 'sistemului sistemelor'. Impletirea capacitatii noastre crescande de a obtine informatii in mod instantaneu si continuu, indiferent de conditiile climaterice, cu capacitatea de a le prelucra si intelege defineste 'dominatia cunoasterii spatiului de lupta'... Rezultatul il va constitui o prapastie crescanda dintre fortele americane si cele ale oricarui oponent,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dominatia spatiului de lupta

Se intampla ca ... asistam la crearea 'sistemului sistemelor'. Impletirea capacitatii noastre crescande de a obtine informatii in mod instantaneu si continuu, indiferent de conditiile climaterice, cu capacitatea de a le prelucra si intelege defineste 'dominatia cunoasterii spatiului de lupta'... Rezultatul il va constitui o prapastie crescanda dintre fortele americane si cele ale oricarui oponent, in ceea ce priveste constientizarea si intelegerea a tot ce poate avea o semnificatie militara in orice domeniu in care am putea fi angajati".

"Daca ne hotaram sa acceleram tranzitia, ea poate fi incheiata la inceputul secolului urmator. Am putea fi atunci de cealalta parte a actualei revolutii in domeniul militar, cu un avantaj de, poate, cateva decenii, fata de oricare alta natiune. Acest lucru este important pentru o multitudine de ratiuni; una dintre cele mai importante este ca, realizand revolutia, ni se ofera posibilitatea, mai degraba, de a modela mediul international, decat de a reactiona la stimulii sai." (Amiral William Owens, Vicepresedinte al Comitetului Mixt al Sefilor de Stat Major).
RAZBOIUL INFORMATIONAL
2. Societatea informationala are la baza, desigur, informatia si tehnologia informatiilor. Este, deci, firesc ca si razboiul sa penetreze acest domeniu. Drept urmare, conflictul modern va fi caracterizat de lupta vizand sistemele informationale. Toate formele de lupta pentru control si dominatie in domeniul informatiilor sunt considerate, esentialmente, o singura lupta, iar tehnicile de lupta in domeniul informatiilor, ca aspecte ale unei singure discipline.

"Razboiul informational, ca o tehnica separata de purtare a razboiului, nu exista. Exista, in schimb, cateva forme distincte de razboi informational, fiecare pretinzand ca sta la baza conceptului mai larg. Pot fi distinse sapte forme de razboi informational - respectiv, conflicte care implica protejarea, manipularea, degradarea si interzicerea accesului la informatie:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.