Doi la suta schimba lumea

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Acest mecanism are o serie de avantaje pentru toate partile implicate-cetateni, organizatii si stat:este un mecanism democratic ce contribuie la transparenta politicii fiscala si bugetare;asista organizatiile neguvernamentale in eforturile lor de a solutiona diferite probleme sociale ;le permite cetatenilor sa contribuie la eforturile de a rezolva diferite probleme sociale fara a genera insa un co[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Doi la suta schimba lumea

Acest mecanism are o serie de avantaje pentru toate partile implicate-cetateni, organizatii si stat:este un mecanism democratic ce contribuie la transparenta politicii fiscala si bugetare;asista organizatiile neguvernamentale in eforturile lor de a solutiona diferite probleme sociale ;le permite cetatenilor sa contribuie la eforturile de a rezolva diferite probleme sociale fara a genera insa un cost suplimentar ;degreveaza bugetul de stat avand in vedere ca serviciile oferite de organizatiile neguvernamentale sunt in general de calitate buna si eficiente din punct de vedere al costurilor deoarece organizatiile neguvernamentale mobilizeaza resurse financiare din surse diferite si multe implica munca voluntarilor ;creeaza o legatura intre stat, cetateni si organizatii contribuind astfel la dezvoltarea societatii civile si a capitalului social.

Se creeaza un mecanism prin care un cetatean poate decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie neguvernamentala. A aparut astfel o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sector ONG. Practic cetateanul spune statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie ci este in esenta o parte a bugetului de stat car 949g61j e este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental. Legea este considerata de multi ca fiind un sprijin indirect oferit de catre stat sectorului non-profit sau un model de "filantropie de tranzitie" data fiind aplicarea ei numai in tarile Europei de Est.

Ce inseamna 2% pentru contribuabili
Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie). Puteti astfel decide catre cine merg (2%) din impozitele dvs.!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.