Documentatia tehnico-economica a investitiilor in coordonatele tranzitiei

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Studiul de prefezabilitate constituie document specific de formulare a optiunii de investitii inclusa in portofoliul investitorului. Contine piese scrise (vizand informatii cu caracter general, estimari tehnice si economice, evaluarea structurala a costului investitiilor si modul de esalonare, estimarea ponderilor pe categorii in structura resurselor de finantare) si piese desenate (plan de amplas[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Documentatia tehnico-economica a investitiilor in coordonatele tranzitiei

Studiul de prefezabilitate constituie document specific de formulare a optiunii de investitii inclusa in portofoliul investitorului. Contine piese scrise (vizand informatii cu caracter general, estimari tehnice si economice, evaluarea structurala a costului investitiilor si modul de esalonare, estimarea ponderilor pe categorii in structura resurselor de finantare) si piese desenate (plan de amplasare in zona si plan general), precum si alte informatii (referitoare la conditiile financiar-fiscale; productia si desfacerea; stocuri de materiale; resurse de munca etc.), asa cum se releva in macheta nr.1.

Studiul de fezabilitate constituie ansamblul de documente si determinari tehnico-economice si financiare de fundamentare a optiunii de investitii. Se elaboreaza de catre unitatea de proiectare care a obtinut licitatia in acest scop, se avizeaza de catre organele financiare publice si se aproba de ordonatorii de credite sau Guvern, conform competentelor.

Prin continutul sau, piese scrise si desenate, detalieaza determinarile inscrise in studiul de prefezabilitate, (date generale, determinari tehnice, tehnologice si constructiv functionale, informatii privind forta de munca, evaluarea globala structurala a costului investitiei, determinarea unor indicatori tehnico-economici, evaluarea globala si structurala a bugetului de finantare a investitiei).

Un rol deosebit il au avizele si acordurile prin care investitia se plaseaza in mediul social economic (avizul ordonatorului principal de credite, certificatul de urbanism, autorizatia de constructie, avizul pentru utilitati, pentru protectia mediului, pentru combustibili si alte avize).
Intre piesele desenate, la planul de amplasare si planul general se adauga planuri si sectiuni de arhitectura pe obiecte. Continutul-cadru al studiului de fezabilitate se prezinta in macheta model nr.2.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.