Distrugerea mediului

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 7.31

nivel: Liceu

ARBORI LA APA …..NEPASARE LA MAL

In febra discutiilor cu privire la renaturarea malurilor Crisului Repede, toata lumea pare sa uite esentialul: copacii de pe malul raului au si ei o durata de viata, pe care se pare ca unii au depasit-o de mult.
Pe strada Principatelor Unite, in dreptul podului de langa Informatica SA, un copac a cazut la pamant. Acest lucru putea fi in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Distrugerea mediului

ARBORI LA APA …..NEPASARE LA MAL

In febra discutiilor cu privire la renaturarea malurilor Crisului Repede, toata lumea pare sa uite esentialul: copacii de pe malul raului au si ei o durata de viata, pe care se pare ca unii au depasit-o de mult.
Pe strada Principatelor Unite, in dreptul podului de langa Informatica SA, un copac a cazut la pamant. Acest lucru putea fi insa evitat, daca cineva se interesa de acesti copaci uscati si ii taia la timp, lucru care s-a si intamplat. Faptul este consumat, acum cineva trebuie sa vina sa si ridice acel copac de pe malul Crisului. Problema este cine? Reprezentantii Directiei Tehnice din Primarie sustin ca dupa verificarile la fata locului solutionarea sesizarii revine operatorului de salubritate RER Ecologic Service SA, desi malurile Crisului Repede nu se afla pe lista Serviciului Salubritate, acestea fiind curatate in urma sesizarilor sau in functie de situatie.

Putin nedumeriti de cum poate RER SA sa scoata un copac din apa, asta in cazul in care nu si-au cumparat salupa, ne-am indreptat atentia si spre Directia Apelor Crisuri Oradea, in speranta ca vom obtine mai multe informatii. In urma unei convorbiri telefonice cu Anca Mihociu, purtator de cuvant al DA Crisuri, am aflat, spre uimirea noastra, cu totul alte informatii. “Pentru a putea scoate copacul cu pricina din rau, echipa de la Ape Crisuri se va deplasa la fata locului. Daca se constata ca arborele este in albie, va fi ridicat de Apele Romane.”

Uniunea Europeana ne arde pe ,,MEDIU”

România primește o palmă usturătoare de la Comisia Europeană la 10 luni de la aderarea la UE. Suntem penalizați pe domeniul “Mediu”. Attila Korodi, Sulfina Barbu și Decebal Traian Remeș se acuză reciproc.
Comisia Europeană a anunțat inițierea procedurii de infringement (încălcare a prevederilor Tratatului Uniunii Europene) împotriva României pentru nerespectarea legislației comunitare din domeniul biodiversității. Conform unui comunicat de presă al executivului de la Bruxelles, România nu a reușit să stabilească zone protejate speciale pentru păsările sălbatice migratoare sau în pericol, încălcând astfel directiva UE privitoare la protejarea speciilor de păsări sălbatice. Comisarul pentru Mediu, grecul Stavros Dimas, a declarat că statele membre trebuie să completeze în cel mai scurt timp posibil listele cu rețelele de Arii de Protecție Specială pentru păsările migratoare periclitate, dar și Siturile de Interes Comunitare pentru conservarea florei și faunei. “Obligația este crucială dacă vrem să atingem obiectivele Uniunii, acelea de a stopa degradarea biodiversității până în 2010″, a precizat Stavros Dimas.

Comisia Europeană poate recurge la procedura de infringement în baza articolului 226 din Tratatul UE. Prima etapă constă într-o “scrisoare de atenționare formală”, prin care statului membru i se solicită ca, în decurs de 30-60 de zile, să trimită la Bruxelles observațiile sale. În funcție de răspunsul primit sau în absența acestuia, Comisia poate recurge la un nou avertisment, așa-numita părere argumentată. Dacă problema nu se soluționează în termen de două luni, Comisia poate aduce cazul în fața Curții Europene de Justiție.

MINISTERUL E DE VINĆ. Responsabilitatea pentru notificarea privind declanșarea procedurii de infringement aparține în totalitate Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile. Listele cu zonele protejate ar fi trebuit trimise la Comisia Europeană până la data aderării, 1 ianuarie 2007, lucru care nu s-a întâmplat. Data respectivă a fost asumată de minister în Tratatul de Aderare a țării noastre la UE, pe vremea când ministru era Speranța Ianculescu. Potrivit rigorilor Comisiei Europene, pentru domeniul “Protecția naturii” nu se acordă perioade de tranziție. Ministrul Mediului, Attila Korodi, a spus: “Decizia CE este una normală.

Instituția era la curent cu discuțiile din România, în ceea ce privește zonele protejate speciale pentru păsările sălbatice migratoare sau în pericol, însă era obligată să reacționeze. O decizie în acest sens va fi luată, cel mai probabil, în ședința de guvern de săptămâna viitoare. Disputa tehnică dintre MMDD și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale durează de peste jumătate de an. Discuțiile s-au axat pe atribuțiile pe care le are fiecare minister asupra protejării speciilor de păsări sălbatice. Problema este aproape finalizată, ne mai trebuie doar avizul Ministerului Justiției, apoi poate intra în ședință de guvern. Sunt convins că procedura nu va fi demarată și că va rămâne la stadiul de notificare”, a spus Korodi.

PROTECTIA MEDIULUI CA-N GERMANIA SI CEHIA

Dupa doi ani in care expertii de mediu din Oltenia au fost asistati de specialisti germani si cehi, doljenii fac din ce in ce mai multi pasi spre nivelul redus de poluare impus de reglementarile Uniunii Europene.
In ultimii ani, pentru proiectele de Twinning din Romania pentru segmentele de mediu, Comisia Europeana a acordat aproximativ 12 milioane de euro. Din aceasta suma, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) Craiova a cheltuit 1.250.000 de euro, bani accesati prin Programul PHARE 2004. La acestia s-au adaugat o cofinantare de aproxiamtiv 52.000 de euro.

Proiectul de Twinning romano-germano-ceh - “Implementarea si aplicarea acquis-ului de mediu cu accent pe IPPC (Prevenirea si Controlul Integrat al Poluarii)” - a fost implementat pe o perioada de doi ani (2005-2007). Obiectivul general al proiectului ARPM a fost sa ofere asistenta ARPM, Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului (AJPM) si Garzii de Mediu (GM) in realizarea sarcinilor lor zilnice si a activitatilor specifice din sectorul IPPC, pentru a intari capacitatile si abilitatile adminstrative, de monitorizare si de realizare a procesului de implementare a acquis-ului de mediu la nivel regional si local.

Colaborare romano-germano-ceha

In cei doi ani de implementare au fost desfasurate intalniri de lucru cu tematica stabilita de parteneriatul romano-germano-ceh dupa un proces de evaluare a institutiilor romanesti vizate pe mai multe activitati - legislatie, managementul deseurilor, calitatea aerului, autorizarea integrata, protectia naturii, substante chimice periculoase, planificare de mediu, instrumente structurale. La acestea au participat atat experti din cadrul ARPM Craiova, cat si reprezentantii firmelor vizate, carora li s-au oferit solutii adaptate la problemele proprii de mediu. “In cei doi ani, peste 570 de participanti romani au luat parte la workshop-urile organizate, numarul expertilor internationali implicati fiind de 40″, a declarat Franz Ellerman, lider de proiect, reprezentantul Ministerului Mediului din Germania, la sedinta de finalizare a proiectului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.