Distributie si merchandising

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.20

nivel: Facultate

Module Optimal Sales & Merchandising
1. Prevanzarea (inregistrarea comenzii)- gestionarea informatiei despre produse, comenzi, plati si clienti, intretinerea datelor pentru punctele de vanzare, plan zilnic de vizitare a punctelor de vanzare.

2. Vanzarea directa (facturarea) - gestionarea informatiilor despre produse, facturi, bunuri livrate, plati si clienti, intretinerea d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Distributie si merchandising

Module Optimal Sales & Merchandising
1. Prevanzarea (inregistrarea comenzii)- gestionarea informatiei despre produse, comenzi, plati si clienti, intretinerea datelor pentru punctele de vanzare, plan zilnic de vizitare a punctelor de vanzare.

2. Vanzarea directa (facturarea) - gestionarea informatiilor despre produse, facturi, bunuri livrate, plati si clienti, intretinerea datelor pentru punctele de vanzare, plan zilnic de vizitare a punctelor de vanzare, gestionarea stocului pentru VAN (incarcare, descarcare, stoc curent, facturare, returnarea bunurilor, plati, analiza altor informatii).

3. Activitatile de merchandising - managementul complet al informatiilor despre piata:puncte de vanzare si clienti (firme);plan zilnic de vizitare a punctelor de vanzare;informatii diverse despre produsele proprii si ale concurentei: prezenta, politici de pret, pozitionare in spatiul de vanzare, numar de fete, etc.Informatii despre echipamente si materiale promotionale proprii si concurente;activitati promotionale proprii si concurente, cu evaluare de impact in piata;gestionarea eficientei agentilor proprii

Studiu de caz. Implementarea solutiei de automatizare a fortei de vanzari/merchandising la Promoterm Grup ."Am ales solutia de automatizare a fortei de vanzari Optimal Sales & Merchandising de la compania Optima Group pentru flexibilitatea optiunilor de lucru pe care le ofera pe intreg palierul de operatiuni specifice activitatii de distributie. In prezent solutia este utilizata de 40 de reprezentanti de vanzari pe un portofoliu de 800 de produse si face fata cu succes necesarului nostru de informatii. Pe masura ce utilizam aplicatia descoperim multiple posibilitati de dezvoltare, fapt care confirma asteptarile noastre.

Grupul de firme Promoterm, care activeaza pe zona Braila-Galati-Vrancea, reprezentant al unor furnizori de top in FMCG - Nestle, Excelent, Dr Oetker, Star Foods, are prin Optimal SFAS un instrument valoros, care ii permite sa ia decizii de business bazate pe analiza unor date istorice. Solutia Optima Grup nu este o solutie standard in domeniul solutiilor de automatizare a fortei de vanzari, aceasta reprezinta un STANDARD pentru cei care doresc sa evolueze!"
Daniel Gheorghe, Managing Director, Promoterm Grup

Prin implementarea programului Optimal Sales and Merchandising, lansat de Optima Group, reprezentantii de vanzari pot beneficia de eficienta. Acesta presupune utilizarea unui dispozitiv portabil (tip PDA - Personal Digital Assistant), care sa permita acumularea datelor de pe teren cu privire la inregistrarea comenzilor, informatii despre plati, clienti, facturi, bunuri livrate, gestionarea stocului cu tot ceea ce presupune: incarcare, descarcare, stoc curent, facturare, returnarea bunurilor, plati, analiza altor informatii.Dupa ce toate datele sunt culese, informatiile de pe teren se trimit si se prelucreaza la sediul central, unde este instalata aplicatia BackOffice, ceea ce face preluarea datelor mai rapid.

Conectate la o retea de internet, comunicarea intre agentii de vanzari de pe teren si sediul central se realizeaza cu multa usurinta.
Consider ca aceasta modalitate este foarte utila pentru crearea unei bune baze de date cu toate vanzarile si pentru gestionarea clara si eficienta a acestora.Mai mult, cei care utilizeaza acest program beneficiaza deasemenea si de informatii cu privire la punctele de vanzare si clienti, despre produsele proprii si ale concurentei, despre echipamente si materiale proprii si ale concurentei, activitatile promotionale proprii si ale comcurentei, inclusiv despre impactul pe piata, gestionarea eficientei propriilor agenti.Ca punct slab, cum agentii de vanzare au acces la informatiile despre concurenta, si concurenta are acces la datele firmei in legatura cu politica de pret, pozitionare in spatiul de vanzare, promotii, vanzari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.