Distributia fizica a produselor Kubo Ice Cream

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Inca din 1776, renumitul Adam SmithAC spunea: "numai consumul reprezinta scopul final si preocuparea principala a producatorului", el descriind, de fapt, ceea ce in ultimii ani a devenit cunoscut sub numele de concept de marketing. In evidentierea semnificatiei marketingului, se ia, de regula, ca punct de plecare definitia formulata de Asociatia Americana de Marketing (A.M.A.), potrivit careia mar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Distributia fizica a produselor Kubo Ice Cream

Inca din 1776, renumitul Adam SmithAC spunea: "numai consumul reprezinta scopul final si preocuparea principala a producatorului", el descriind, de fapt, ceea ce in ultimii ani a devenit cunoscut sub numele de concept de marketing. In evidentierea semnificatiei marketingului, se ia, de regula, ca punct de plecare definitia formulata de Asociatia Americana de Marketing (A.M.A.), potrivit careia marketingul vizeaza "realizarea activitatilor economice care dirijeaza fluxul de bunuri si servicii de la producator la consumator sau utilizator.

In viziunea lui Peter DruckerA³ "marketing inseamna mult mai mult decat a vinde. El este o activitate proprie. Cultivarea activitatii de desfacere cuprinde intreaga intreprindere... Punctul de vedere al activitatii de desfacere si responsabilitatea pentru activitatea de desfacere trebuie, prin urmare, sa patrunda in toate domeniile intreprinderii. Conform acestei opinii, marketingul nu reprezinta un plan de desfacere al productiei unei firme,
derivat din celelalte planuri, cum ar fi cel de productie, ci inseamna acordarea planului de marketing cu planurile invecinate, de o asemenea maniera, incat sa se gaseasca in raporturi de interdependenta si nicidecum de dominanta.

De asemenea, marketingul introduce o serie de indici ai noului - care il definesc mai complet - cum ar fi activitatile care depasesc distributia pura a marfurilor, deci fluxul fizic de bunuri.
In cursul ultimelor decenii, specialistii in domeniul marketingului au utilizat diversi termeni pentru a descrie fluxul fizic al marfurilor de la punctul de origine la cele de utilizare. Conceptul initial de distributie fizica a fost inlocuit de concepte mai cuprinzatoare, cum sunt "logistica" si "managementul lantului de aprovizionare/furnizare".

Una din definitiile de inceput ale distributiei fizice este cea propusa de Asociatia Americana de Marketing. Conform acestei definitii, distributia fizica consta in miscarea si manipularea bunurilor de la locul unde acestea sunt produse la cel in care sunt consumate sau utilizate. Termenul logistica a inceput sa fie tot mai frecvent folosit in anii 80. Initial, distributia fizica si logistica au fost considerate sinonime.

La sfarsitul deceniului al IX lea, conceptul de logistica a inceput sa fie considerat mai complex decat distributia fizica. Un exemplu semnificativ in privinta mutatiilor conceptuale care au vut loc in acest domeniu este faptul ca, in anul 1991, Consiliul Managementului logistic, o prestigioasa organizatie profesionala din SUA a inlocuit termenul de manegement al distributiei fizice (definit in 1976) prin cel de logistica, pe care l-a definit astfel: "procesul de planificare,implementare si control al fluxului si depozitarii eficiente si eficace a bunurilor, serviciilor si informatiilor legate de acestea, de la punctul de origine la punctul de consum, cu scopul de a corespunde cerintelor clientului".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.