Distributia

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.65

nivel: Facultate

Cumparatorul trebuie sa aiba posibilitatea de a alege din sortimentul oferit produsul potrivit in calitatea si cantitatea dorita, la locul si in momentul in care are nevoie de el.Rezolvarea acestei probleme aparent simple presupune existenta unei politici de distributie bine conturata, care sa cuprinda decizii cu privire la structura sistemului de distributie, la participantii acestui sistem, deci[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Distributia

Cumparatorul trebuie sa aiba posibilitatea de a alege din sortimentul oferit produsul potrivit in calitatea si cantitatea dorita, la locul si in momentul in care are nevoie de el.Rezolvarea acestei probleme aparent simple presupune existenta unei politici de distributie bine conturata, care sa cuprinda decizii cu privire la structura sistemului de distributie, la participantii acestui sistem, decizii privind masura in care firma producatoare se va implica direct in procesul de distributie si modelele prin care va motiva ceilalti participanti ai sistemului in vederea unei conlucrari armonioase.

Desi cumparatorul percepe asigurarea combinatiei " produs - loc - timp potrivit" ca sarcina a vanzatorului final, aceasta poate fi realizata numai printr-o colaborare stransa a tuturor participantilor sistemului de distributie, fiecare avand un rol bine determinat in cadrul procesului de distributie.

Pentru a asigura o satisfacere deplina a cererii si un profit cat mai ridicat, firma trebuie sa-si creeze un sistem de distributie performant la nivelul pietelor pe care actioneaza.Scopul acestei lucrari este rolul si locul distributiei in activitatea de marketing a intreprinderii S.A. LACTIS.

Obiectivele lucrarii sunt:
-analiza continutului distributiei marfurilor;
-rolul si functiile distributiei,
-caracteristica generala a intreprinderii S.A. Lactis,
-indicatorii economico-financiari ai intreprinderii,
-aprovizionarea intreprinderii materiei prime,
-desfacerea produselor finite,
-caile de perfectionare a activitatii logistice in S.A. Lactis.

Luand in considerare lipsurile cu care se confrunta societatea in momentul de fata, am incercat determinarea unor cai de solutionare a problemelor , de imbunatatire a sistemului de distributie a produselor lactate. Acest lucru este important atat pentru distribuitor, pe care il ajuta la recuperarea sub forma baneasca a mijloacelor investite in productie, cat si pentru intermediar, care va putea oferi pe piata exact bunurile de care consumatorii au nevoie, la locul si momentul potrivit, in cantitatea solicitata.

Activitatea tuturor participantilor la realizarea fluxului produselor este legata in foarte mare masura de problemele care privesc distributia, abordate din punct de vedere comercial. Distributia leaga in spatiu si in timp producatorii si consumatorii. Cunoasterea tuturor aspectelor ei usureaza procesele cu privire la stabilirea circuitelor produselor, atat sub aspectul fundamentarii cailor de alegere a circuitelor de distributie, cat si in ceea ce priveste sistemele de integrare a grosistilor, detailistilor in vederea asigurarii retelei de unitati si a formelor corespunzatoare de comercializare a marfurilor in cadrul fiecarei zone si a tuturor punctelor de consum.

Abordand activitatea fiecarei intreprinderi producatoare intr-o optica noua, prin prisma economiei de piata, distributia marfurilor apare ca functie indispensabila ce asigura drumul optim al produselor intreprinderii spre locurile unde ele intalnesc cererea.In concluzie, distributia se poate defini ca " o suita de activitati operative; un aparat economic alcatuit dintr-o larga retea de unitati operative si intreprinderi specializate in distributia marfurilor: un sistem de relatii economice intre participantii la procesul de distributie", ca ansamblu al " operatiilor pe care un bun care iese din aparatul de productie este pus la dispozitia consumatorului sau utilizatorului[1].

Obiectivul activitatii de distributie il formeaza marfurile ( produse si servicii), fluxul acestora de la producator pana la consumator. Miscarea fizica a marfurilor este insotita si de alte fluxuri: fluxul negocierilor ( tranzactii, tratative de piata), fluxul titlurilor de proprietate, fluxul informational ( evidente, statistici referitoare la desfasurarea activitatii de distributie), fluxul promotional ( cuprinde mesaje, informatii pentru cumparatorii potentiali).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.