Dispraxia

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Liceu

Dispraxia afecteaza progresul scolar al elevilor, la diferite niveluri:
deficientele scrisului influenteaza atat ritmul cat si calitatea temelor scrise;dificultatile de organizare si autoorganizare se extind si asupra gandirii si planificarii si dezorganizeaza invatarea; elevul dispraxic pare a avea multe informatii,dar nu le poate organiza logic si cu sens, de aceea temele scrise sunt mul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dispraxia

Dispraxia afecteaza progresul scolar al elevilor, la diferite niveluri:
deficientele scrisului influenteaza atat ritmul cat si calitatea temelor scrise;dificultatile de organizare si autoorganizare se extind si asupra gandirii si planificarii si dezorganizeaza invatarea; elevul dispraxic pare a avea multe informatii,dar nu le poate organiza logic si cu sens, de aceea temele scrise sunt mult sub nivelul aparentei lui abilitati verbale.atentia deficitara este adeseori asociata cu dispraxia dar este greu de stabilit daca sunt dificultati de concentrare sau este vorba de evitarea sarcinilor dificile.

frustrarea si stima de sine scazuta genereaza izolare si diminuarea motivatiei si interesului pentru invatare.imaturitatea afectiva insoteste de multe ori dispraxia si se manifesta prin stangacie si infantilism in abordarea sarcinilor scolare, dar si in relatiile cu profesorii si colegii. asigurati-va ca cerintele temelor sunt intelese si nu sunt foarte pretentioase/ambitioase stabiliti-le puncte de sprijin si pasi directori in activitatea independenta(idei principale, planuri de idei, scheme de lucru).

monitorizati-le scrisul; urmariti pozitia mainii in timpul scrisului ,traseul si presiunea literelor si interveniti cu exercitii si echipamente ajutatoare( gimnastica si relaxarea degetelor,suporturi si instrumente de scris care sa asigure cursivitatea).ajutati-i sa-si organizeze activitatea: sa faca liste si programari, succesiuni de evenimente, sa intocmeasca orare. evidentiati si recompensati cel mai mic progres, atrageti-i in activitati de grup si in jocuri de invatare. incurajati sprijinul si aprecierea din partea colegilor, gasiti cele mai potrivite modalitati de evaluare; evaluarile orale dirijate sunt de preferat celor scrise. exersati miscari, operatii, actiuni , pana la automatizarea lor; formati deprinderi si utilizati-le in secventele noi de invatare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.