Dispozitiv pentru reciclarea hartiei

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.45

nivel: Facultate

Reciclarea elimina costurile depozitarii reziduurilor sau a incinerarii lor. Costurile reciclarii sunt partial amortizate prin evitarea cheltuielilor de depozitare sau incinerare si prin vinderea materialelor rezultate.

Preturile de depozitare variaza foarte mult in functie de zona, si piata materialelor reciclate este intr-o crestere exploziva. Programele de reciclare proiectate a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dispozitiv pentru reciclarea hartiei

Reciclarea elimina costurile depozitarii reziduurilor sau a incinerarii lor. Costurile reciclarii sunt partial amortizate prin evitarea cheltuielilor de depozitare sau incinerare si prin vinderea materialelor rezultate.

Preturile de depozitare variaza foarte mult in functie de zona, si piata materialelor reciclate este intr-o crestere exploziva. Programele de reciclare proiectate adecvat si implementate complet pot fi deplin competitive cu depozitarea sau incinerarea reziduurilor. In prezent sunt disponibile numeroase tehnici de eficientizare a reciclarii, unele din ele fiind in curs de testare si implementare

Reciclarea creaza noi locuri de munca
Intradevar, reciclarea poate crea locuri de munca noi si creste competitivitatea industriei manufacturiere. Reciclarea ofera industriei manufacturiere resurse mai ieftine, avantaje economice pe termen lung care se translateaza in valoare pentru consumatorii care cheltuiesc mai putin pe produse si ambalaje.

Efectele reciclarii asupra dezvoltarii industriale sunt semnificative. Cele mai mari mari avantaje pentru mediu ale reciclarii sunt legate nu de depozitarea (organizarea) deseurilor, ci de conservarea resurselor naturale si de energie si reducerea poluarii in procesul de productie care rezulta din folosirea materiilor prime reciclate in locul materiilor prime pure.

Materialele reciclate au fost deja prelucrate odata, astfel incat productia este de aceasta data mai curata si mai putin energofaga decat procesul original.

Analizele detaliate arata ca aceste avantaje ecologice ale reciclarii inlatura orice incovenient ecologic secundar care rezulta din colectarea si transportul materialelor reciclabile. Aceasta concluzie rezulta din cateva studii recente care compara impactul ecologic al materialelor reciclate si al celor virgine de-a lungul intregului ciclu de viata.

De exemplu, Franklin Associates a examinat de curand impactele ecologice asupra ciclului de viata al dozelor de aluminiu, recipientelor din sticla, a ziarelor, dozelor acoperite cu inox, a sticlelor din plastic si bidoanelor de lapte colectate in cadrul unui program aplicat unui cartier. Studiul include toate componentele reciclarii: colectarea, procesarea, returnarea materialelor procesate producatorului si remanufacturarea.

Studiul compara de asemenea aceste impacte cu cele ale depozitarii sau incinerarii ale acelorasi articole si inlocuirea lor cu unele noi realizate din materiale pure. Dupa colectarea datelor pentru toate aceste activitati asociate reciclarii, studiul a descoperit, pentru 10 principale categorii de poluare a aerului si 8 principale categorii de poluare a apei, reciclarea zonala conduce la o reducere categorica a tuturor factorilor poluanti, relativ unui sistem bazat pe productia din materiale pure.

Acelasi rezultat a fost descoperit pentru generarea de deseuri solide, masurate fie in greutate, fie in volum. Cu alte cuvinte, colectarea, procesarea, transportul si executia de noi produse din materiale recuperate vor conduce la mai putini factori poluanti ai aerului si apei, mai putine deseuri solide, la folosirea unor cantitati mai mici de materii prime in procesul de productie.

Mai mult de atat, factorii poluanti rezultati din reciclare au fost considerabil mai mici decat cei din depozitare si incinerare aproape in toate categoriile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.