Disparitia animalelor - studiu

1x punct

categorie: Biologie

nota: 9.17

nivel: Liceu

Pinguinii africani si pasarile flamingo, la un pas de disparitie
Daca nu-i omoara schimbarile de clima, ii nimicim noi. Organizatiile pentru protectia mediului avertizeaza ca pinguinii africani sunt la un pas de disparitie din cauza pescuitului intens din zona si a poluarii.

In 2008, existau per ansamblu 28.000 de perechi implicate in reproducere pe toata coasta sud-africana.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Disparitia animalelor - studiu

Pinguinii africani si pasarile flamingo, la un pas de disparitie
Daca nu-i omoara schimbarile de clima, ii nimicim noi. Organizatiile pentru protectia mediului avertizeaza ca pinguinii africani sunt la un pas de disparitie din cauza pescuitului intens din zona si a poluarii.

In 2008, existau per ansamblu 28.000 de perechi implicate in reproducere pe toata coasta sud-africana. Ceea ce inseamna un declin de 70% al populatiei de pinguini in ultimii 50 de ani.Lauren Waller, expert fauna

Pinguinii sunt una dintre cele mai surprinzatoare aparitii de pe continentul african, chiar daca nu se mai numara cu milioanele, ca altadata.

Din cauza pescuitului intens, pinguinii nu mai gasesc hrana in apropierea tarmului si inoata dupa ea, pana la 25 de kilometri in larg. Sunt expusi astfel oboselii, furtunilor si animalelor de prada.
Pasarile afectate de contaminarea cu petrol sunt de cele mai multe ori deshidratate, pentru ca petrolul face ca penajul lor sa nu mai fie impermeabil, asa ca pinguinii nu mai inoata in ocean si ajung sa moara de foame si de sete.

Dincolo de Atlantic, in America de Sud, ecologistii sunt ingrijorati de pasarile flamingo. Ele depind de lagunele sarate care impanzesc muntii Anzi la 5.000 de metri altitudine.
Pasarile flamingo capata culoarea roz datorita unor crustacee cu care se hranesc, numite artemia.

Flamingo indura diferente de temperatura de la - 30 de grade la peste 40 de grade Celsius. Problema lor este apa tot mai rara din cauza exploatarilor miniere. Oamenii o folosesc la gasirea zacamintelor de litiu si o varsa inapoi in lagune, gata poluata.
Specii pe cale de dispariție în CanadaÎn fiecare an, din ce în ce mai multe animale și plante devin în pericol de a fi extincte. Astăzi sunt 585 specii pe cale de dispariție în Canada, conform Comitetului științific cu privire la statutul vieții sălbatice pe cale de dispariție în Canada.

Cele mai recente specii de animale în pericol sau pe cale de dispariție, adăugate în aprilie 2009 includ:Cufundarul cu corn: după ce a persistat aproape un secol, populația pe cale de dispariție din Insulele Magdalen a demonstrat recent o scădere, atât în numărul populației, cât și în aria de ocupație. Cambula americană: probabil cândva cel mai abundant pește plat în Atlanticul de nord-vest și acum pe cale de dispariție, declinul acestei specii este datorat în mare parte pescuitului peste măsură.

Fluturele de pe plaja Edward: singurele două habitate ale acestei specii, pe coasta Insulei Vancouver și două golfuri adiacente, sunt în pericol din cauza speciilor care au invadat spațiul și activităților recreaționale. Amenințările cu extincția sunt în creștereMulți cercetători cred că rata pierderii este mai mare acum decât în oricare altă perioadă din istorie.

În prezent, una din opt păsări din lume sunt in pericol de a fi extincte, iar din 428 specii de păsări care se înmulțesc în mod frecvent în Canada, 60 sunt clasificate în pericol. Una din opt specii de plante din lume sunt pe cale de dispariție, iar 23% din mamiferele lumii sunt în pericol de extincție.

Marea majoritate a crecetătorilor sunt de acord cu faptul că activitatea umană cauzează o deteriorare rapidă a biodiversității. Pierderea habitatelor sălbatice, de la extinderea de așezări umane, minerit, agricultură și a poluării distruge ecosistemele, tulbură echilibrul naturii și împinge multe specii spre extincție.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.