Dismenoreea

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.65

nivel: Facultate

Aceasta stare de inflamare a acestor parti de obicei nu este dureroasa dar cand vasele de sange din uter se dilata in timpul menstruatiei determina o congestie mai mare si crampe locale. Acestea provoaca durere si multa suferinta. In general aceste dureri sunt calme, fixe si nu au caracter acut. Poate aparea cu o zi, doua inainte de inceperea ciclului si pot continua fara oprire pe timpul menstrua[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dismenoreea

Aceasta stare de inflamare a acestor parti de obicei nu este dureroasa dar cand vasele de sange din uter se dilata in timpul menstruatiei determina o congestie mai mare si crampe locale. Acestea provoaca durere si multa suferinta. In general aceste dureri sunt calme, fixe si nu au caracter acut. Poate aparea cu o zi, doua inainte de inceperea ciclului si pot continua fara oprire pe timpul menstruatiei si chiar o zi, doua dupa ce a incetat.

Diferenta dintre dismenoreea inflamatorie si cea congestiva: un tip poate fi usor de deosebit fata de celelalte; afectiunea inflamatorie care provoaca dismenoree inflamatorie determina durere in timpul perioadei intermenstruale. Existenta inflamatiilor trebuie detectata pentru a putea fi dat un diagnostic corect. Ar trebui sa fim capabile sa facem usor diferenta intre tipurile de dismenoree.

Dismenoreea membranoasa:Acest tip de dismenoree poate fi o complicatie a dismenoreei simple si se regaseste la perosane cu o constitutie specifica. Poate aparea impreuna cu dismenoreea nevralgica sau cea de tip congestiv.In acest caz, in timpul ciclului menstrual, are loc eliminarea mucoasei hipertrofice a uterului. Se intampla foarte rar si sunt foarte dureroase.

Cateodata intreaga membrana este eliminata sub forma unui saculet care poate fi confundat cu produsul unei sarcini sau pierderea produsului conceptiei. Doctorul trebuie sa fie suficient de intelept in a nu da un asemenea diagnostic in cazul unei fete nemaritate sau a unei femei care sufera de aceasta forma a dismenoreei. Daca nu, aceasta greseala il va pune in o situatie ciudata si neplacuta. In aceste cazuri, aceasta membrana nu este eliminata ci ramane in interiorul uterului si perioada ciclului trece. Menstruatia se opreste iar pacienta crede ca este insarcinata, dar nu este asa.

Iar cand saculetul este eliminat este considerat un avort, insa in realitate este membrana mucoasa exfoliata de pe uter. Daca intreaga membrana este eliminata are forma triunghiulara a uterului cu 3 deschideri, doua dinspre trompele uterine, iar cealalta dinspre colul uterin. De obicei este eliminat pe parti. Conditiile si mai ales constitutia care determina aceasta exfoliere a membranei uterine nu sunt cunoscute intru totul.

Aceasta forma a dismenoreei nu este usor de diagnosticat. In cazul femeilor casatorite este foarte usor de confundat cu sarcina si avortul iminent. Aceste cazuri trebuie analizate foarte serios pentru a fi diagnosticate si tratate.Dismenoreea mecanica sau obstructiva
Aceasta forma dureroasa este cauzata de unele obstructii mecanice ale cervix-ului, ale colului uterin sau ale oricarei parti a canalului cervical care duc la inchiderea partiala sau ingustare.

Aceasta ingustare a canalului provoaca in cazul acestei dereglari, menstruatii dureroase. Adesea, ingustarea este cauzata de aplicarea locala si utilizarea nitratului de argint si a altor elemente nocive in tratarea colului uterin. Canalul poate fi obstructionat si din alte cauze, ca o crusta ingrosata, mucus intarit, un cheag de sange, polipi uterini, tumoare cervicala fibroasa sau formarea unei membrane false in interiorul uterului.

Obstructia poate fi cauzata de curbarea zonei cervicale sau a colului uterin atunci cand avem de-a face cu un uter retrovers, care este desigur cauza cea mai comuna si mai frecventa a dismenoreei mecanice. Aceste obstructii diferite provoaca eforturi dureroase si spasmodice de a elimina sangele menstrual colectat in interiorul uterului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.