Dirijarea cu riscurile ce apar in activitatea bancii

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Riscul de creditare - riscul nerambursarii creditului si neachitarii dobinzilor aferente de catre debitorul bancii. Dat fiind faptul ca operatiunile de creditare reprezinta sursa de baza a veniturilor bancii, iar mijloacele pentru credite sunt formate atit din mijloacele proprii cit si din cele atrase, riscului de creditare i se atribuie o importanta majora. Momentul-cheie in dirijarea cu riscul d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dirijarea cu riscurile ce apar in activitatea bancii

Riscul de creditare - riscul nerambursarii creditului si neachitarii dobinzilor aferente de catre debitorul bancii. Dat fiind faptul ca operatiunile de creditare reprezinta sursa de baza a veniturilor bancii, iar mijloacele pentru credite sunt formate atit din mijloacele proprii cit si din cele atrase, riscului de creditare i se atribuie o importanta majora. Momentul-cheie in dirijarea cu riscul de creditare in "Universalbank" consta in respectarea cu strictete a politicii de creditare a bancii, elaborate si dezvoltate in conformitate cu criteriile de diversificare a portofoliului de credite in raport cu ramurile economiei, cu valutele creditelor, cu scopurile lor, cu termenii de rambursare, cu tipurile garantiilor oferite etc.

Angajatii bancii responsabili de acordarea creditelor si dirijarea cu ele sunt obligati sa actioneze in stricta conformitate cu standardele si parametrii indicati in politica de creditare. Elaborarea deciziei de acordare a creditului se efectuiaza in baza analizei detaliate a clientului si activitatii sale, evaluarii starii generale a ramurii si al cadrului respectiv al pietii, analizei starii financiare si al fluxurilor banesti, scopurilor utilizarii creditului si surselor de rambursare in dependenta de tipul creditului, elaborarii pronosticurilor legate de rezultatele financiare si fluxurile banesti cel putin pentru perioada de creditare si altele.

De o importanta sporita in politica de creditare a bancii se bucura aspectele legate de garantiile oferite de client in vederea asigurarii indeplinirii tuturor obligatiunilor sale indicate in contractul de credit. Aceste garantii reprezinta sursa secundara de rambursare a creditului si achitare a dobinzii aferente. Dirijarea cu un credit deja acordat are ca scop asigurarea rambursarii lui si se efectuiaza in baza verificarii scopului utilizarii creditului, monitorizarii continui a activitatii debitorului, evaluarii situatiei sale financiare si compararii rezultatelor obtinute cu cele pronosticate, verificarii periodice a starii garantiilor oferite.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.