Directorul fabricii de iluzii

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.88

nivel: Liceu

Violenta v-a fost un stil de viata. Rar trecea o saptamana sa nu va incaierati cu betivii prin parcurile din oras. Ca student, purtati pistol la brau si va visati om care sa conduca un imperiu. Din pacate, aceasta ati reusit cu varf si indesat.In fond, ati urat "Capitalul" pentru ca nu l-ati avut niciodata. Cand l-am rasfoit in tinerete am formulat toata esenta lui intr-o propozitie: "Sa piara bur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Directorul fabricii de iluzii

Violenta v-a fost un stil de viata. Rar trecea o saptamana sa nu va incaierati cu betivii prin parcurile din oras. Ca student, purtati pistol la brau si va visati om care sa conduca un imperiu. Din pacate, aceasta ati reusit cu varf si indesat.In fond, ati urat "Capitalul" pentru ca nu l-ati avut niciodata. Cand l-am rasfoit in tinerete am formulat toata esenta lui intr-o propozitie: "Sa piara burghezia!" Gresesc?

Cand am citit atatea lucruri despre muncitori, despre fabrici si productie, mi-am imaginat un barbat cu sapca, tip Nicolae din Scornicesti, care toata ziua umbla prin fabrici si uzine sa se documenteze, sa stranga maini crapate, muncitoresti, sa manance in cantinele lor, sa se inghesuie in tramvaiele cu care acestia veneau de la lucru. Aiurea! Am aflat mult mai tarziu ca erati un soarece de biblioteca, ca niciodata n-ati pus piciorul intr-o filatura, fabrica, mina, ci doar ati colectat fapte din alte carti, care spuneau sau nu adevarul.

Puteati face practica la unchiul Philips in fabrica pentru ca sunt sigur ca aveati ceva de invatat de la cel ce-a pus temeliile concernului Philips. Dar nu v-ati dus pentru ca, de fapt, ii urati din toata inima pe muncitori, ii priveati cu dispret si ii numeati "carnea de tun a revolutiei" si expresia asta va apartine, n-ati furat-o de la nimeni. Desi va autointitulati apostol al muncitorimii, v-ati asociat cu intelectualii marunti care va semanau perfect.

Ati scris mult. Aproape o suta de caiete umplute cu un scris labartat, iar printre foile lor s-au gasit si hartii despre rivali, ce le puneati la dispozitia politiei atunci cand acestia puteau fi infundati. La noi oamenii acestia se numesc "sifon" si mai tarziu comunismul a facut din "sifon" omul nou, multilateral dezvoltat. "Capitalul" nu e o lucrare stiintifica, ci un almanah astrologic, pentru ca asa se numeste o carte de profetii scrisa cu un vadit nerespect fata de adevar si care ia texte scoase din context si le lipeste unde trebuie si unde nu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.