Directiva a Parlamentului European si a Consiliului

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Formalitatile legate de libera circulatie a cetatenilor Uniunii pe teritoriul statelor membre ar trebui sa fie clar definite, fara a se aduce atingere dispozitiilor aplicabile la controalele la frontierele nationale. In scopul facilitarii liberei circulatii a membrilor de familie care nu sunt resortisanti ai unui stat membru, cei care au obtinut deja un permis de sedere ar trebui sa fie scutiti de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Directiva a Parlamentului European si a Consiliului

Formalitatile legate de libera circulatie a cetatenilor Uniunii pe teritoriul statelor membre ar trebui sa fie clar definite, fara a se aduce atingere dispozitiilor aplicabile la controalele la frontierele nationale. In scopul facilitarii liberei circulatii a membrilor de familie care nu sunt resortisanti ai unui stat membru, cei care au obtinut deja un permis de sedere ar trebui sa fie scutiti de necesitatea de a obtine o viza de intrare in sensul Regulamentului (CE) nr.

539/2001 al Consiliului din 15 martie 2001, care enumera tarile terte ale caror resortisanti trebuie sa posede vize pentru a traversa frontierele externe ale statelor membre, precum si cele ale caror resortisanti sunt scutiti de aceasta cerinta [11] sau, daca este cazul, in sensul legislatiei interne aplicabile. Cetatenii Uniunii ar trebui sa beneficieze de dreptul de sedere in statul membru gazda pentru o perioada de cel mult trei luni, fara a face obiectul nici unei conditii sau formalitati, alta decat cerinta de a detine o carte de identitate valabila sau un pasaport valabil, fara a se aduce atingere unui tratament mai favorabil aplicabil persoanelor care cauta de lucru, conform jurisprudentei Curtii de Justitie.

(10) In acelasi timp, persoanele care isi exercita dreptul de sedere nu trebuie sa devina o sarcina excesiva pentru sistemul de asistenta sociala din statul membru gazda in timpul unei perioade initiale de sedere. Prin urmare, dreptul de sedere pentru cetatenii Uniunii si membrii familiilor acestora ar trebui sa faca obiectul anumitor conditii, daca perioadele de sedere depasesc trei luni.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.