Directii de abordare a turismului in plan teritorial

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Nu orice deplasare a oamenilor in teritoriu poate fi privita, insa, ca o calatorie in scop turistic si categorisita drept turism. Transformarea circulatiei de calatori in turism propriu-zis s-a produs odata cu sfarsitul razboaielor napoleoniene, cand s-a manifestat o crestere importanta a numarului calatorilor englezi spre Franta, Elvetia si Italia, din dorinta de a descoperi noi atractii turisti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Directii de abordare a turismului in plan teritorial

Nu orice deplasare a oamenilor in teritoriu poate fi privita, insa, ca o calatorie in scop turistic si categorisita drept turism. Transformarea circulatiei de calatori in turism propriu-zis s-a produs odata cu sfarsitul razboaielor napoleoniene, cand s-a manifestat o crestere importanta a numarului calatorilor englezi spre Franta, Elvetia si Italia, din dorinta de a descoperi noi atractii turistice.

Dezvoltarea calatoriilor in scop turistic s-a accentuat ca urmare a perfectionarii continue a mijloacelor de deplasare sau descoperirii de noi mijloace, a dezvoltarii infrastructurii rutiere si feroviare, precum si ca rezultat al ameliorarii continue a conditiilor de cazare. Astfel, inventarea motorului cu abur, construirea primelor cai ferate si dezvoltarea ulterioara a acestei forme de transport, dezvoltarea si modernizarea continua a transportului maritim si fluvial, extinderea si modernizarea retelelor de transport rutier, inventarea automobilului si perfectionarea continua a acestuia,

aparitia si dezvoltarea transportului aerian, descoperirea extinderea utilizarii curentului electric, dezvoltarea constructiilor si altor sectoare industriale, sunt factori care au favorizat dezvoltarea continua a turismului. La acestia s-au adaugat reducerea caracterului restrictiv al reglementarilor legate de circulatia internationala a marfurilor si persoanelor si liberalizarea circulatiei turistice. In conditiile extinderii turismului, in tarile dezvoltate si cele care au liberalizat circulatia turistica a aparut in noua ramura industriala - industria hoteliera - precum si activitati si ocupatii noi:

editarea in serie a ghidurilor turistice, aparitia centrelor de informare turistica, a birourilor si agentiilor de voiaj, a primelor organizatii comerciale care aveau drept scop distributia si organizarea turismului in grup, aparitia profesiilor de ghid turistic, de restaurator, de crupier in cazinouri etc.Dezvoltarea turismului a fost perturbata a cele doua mari razboaie mondiale, mai ales in tarile europene si a altor tari implicate in conflicte. Competitivitatea acestor tari ca destinatii turistice a fost puternic afectata de:

cheltuielile de razboi, distrugerile provocate, instabilitatea mediului economic, social si politic, utilizarea improprie a resurselor financiare etc. In scopul cresterii competitivitatii sectorului unele state au adoptat diverse masuri de politica economica; conditionarea plecarii turistilor din tara respectiva spre alte tari de obligatia a importa marfuri produse in tara de provenienta a turistilor, acordarea de reduceri la tarifele de transport, acordarea de bonuri de benzina cu tarif redus, acceptarea platii intr-o valuta mai ieftina.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.