Directia vantului

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.74

nivel: Liceu

Sistemul de mai sus permite analiza vantului in 16 directii diferite, fata de un multiplu de 22.5 (360/16). Viteza vantului poate fi reprezentata ca o distanta din centrul unei diagrame polare. Aceasta este facuta in 10 inele concentrice de vanturi de pana la 50km/h,care da nastere unei diagrame in care pot fi inscrise in fiecare ora diverse proprietati ale vantului, folosind o scara de culori ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Directia vantului

Sistemul de mai sus permite analiza vantului in 16 directii diferite, fata de un multiplu de 22.5 (360/16). Viteza vantului poate fi reprezentata ca o distanta din centrul unei diagrame polare. Aceasta este facuta in 10 inele concentrice de vanturi de pana la 50km/h,care da nastere unei diagrame in care pot fi inscrise in fiecare ora diverse proprietati ale vantului, folosind o scara de culori care sa indice frecventa relativa.

Acest sistem da posibilitatea ca temperatura, umiditatea si cantitatea de ploaie medie sa poata fi de asemenea reprezentate. Cu acest sistem se pot calcula orice momente din zi si din an, facand posibila comparatia, spre exemplu, intre dupa amiezile de vara si diminetile de iarna etc.

Aceste informatii sunt vitale pt arhitect cand stabileste protectia la ploaie, locatia cea mai buna pt zonele in aer liber si culoarele de ventilatie naturala. O diagrama octogonala, fiecare directie avand 12 linii ce corespund celor 12 luni ale anului dispuse pe digrama in sensul acelor de ceasornic. Fiecare linie reprezinta procentul din timpul fiecarei luni in care vantul bate din cele 8 directii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.