Dintii - coroana metalica turnata

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Liceu

se utilizeaza discul activ pe o parte (Horico), care se introduce la nivelul punctului de contact, dinspre ocluzal spre spatiul interdentar si cu miscari rotatorii, cu inaintare spre colet, se cauta sa se invinga punctul de contact, in mod progresiv. Pericolul metodei consta in posibilitatea deraparii discului cu lezarea partilor moi. Evitarea acestui accident se face printr-un sprijin puternic, a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dintii - coroana metalica turnata

se utilizeaza discul activ pe o parte (Horico), care se introduce la nivelul punctului de contact, dinspre ocluzal spre spatiul interdentar si cu miscari rotatorii, cu inaintare spre colet, se cauta sa se invinga punctul de contact, in mod progresiv. Pericolul metodei consta in posibilitatea deraparii discului cu lezarea partilor moi. Evitarea acestui accident se face printr-un sprijin puternic, adecvat, al mainii operatorului pe arcada dentara si eventual cu un ajutor care indeparteaza si protejeaza buzele, obrajii, limba si planseul - cu oglinda dentara sau cu aparatoare speciala.

Este necesar sa se cunoasca directiile posibile ale deraparii, in raport cu hemiarcada la care se lucreaza. Dupa ce s-a creat un spatiu minim prin depasirea punctului de contact spatiul se poate largi cu ajutorul unui disc de o grosime mai mare, cum este acela de carborund; o alta modalitate de suprimare a punctului de contact este metoda sectiunii in felie (slice-cut"), contraindicata de Korber, pentru unele pericole pe care le prezinta, dar utilizata de alti autori. Instrumentele folosite sunt discul diamant abraziv pe muchie sau discul de carborund, abraziv pe ambele fete.

El se aplica aproape de marginea suprafetei ocluzale, intr-un plan paralel cu axul dintelui, astfel incat intreaga grosime a instrumentului sa patrunda dinspre ocluzal in interiorul perimetrului dentar, dar tangent la colet. Pozitia corecta se obtine printr-o inclinatie corespunzatoare in directia de actiune a discului.
Se sectioneaza o portiune din dinte care cuprinde si convexitatea maxima a punctului de contact cu dintii vecini.

Se va avea in vedere sa nu se cada in interiorul perimetrului radicular, deoarece in acest caz pragul creat este aproape imposibil de corectat. Slefuirea se perfecteaza prin miscari verticale, dinspre colet spre ocluzal, asociate cu miscari de rotatie, in jurul axului sagital al piesei, inspre vestibular si inspre oral, pentru a se evita astfel crearea de praguri la colet si a se face totodata netezirea muchiilor latero-proximale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.