Dinti ingalbeniti

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

De-a lungul timpului, smaltul crapa si se erodeaza, expunand dentina. Dentina este interiorul mai putin dens al dintelui, care absoarbe culoarea alimentelor. Petele raman si pe placa bacteriana, si pe tartral format pe si intre dinti. Numerosi factori pot pata dintii, explica Ronald Maitland, specialist in cosmetica stomatologica, ca de pilda antibioticele, schimbarile neprevazute de metabolism, d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dinti ingalbeniti

De-a lungul timpului, smaltul crapa si se erodeaza, expunand dentina. Dentina este interiorul mai putin dens al dintelui, care absoarbe culoarea alimentelor. Petele raman si pe placa bacteriana, si pe tartral format pe si intre dinti. Numerosi factori pot pata dintii, explica Ronald Maitland, specialist in cosmetica stomatologica, ca de pilda antibioticele, schimbarile neprevazute de metabolism, dar si o febra mare. Cu cat petele de pe dinti sunt mai galbe-ne, cu atat vor fi mai usor de inlaturat. Petele de un maro inchis, precum cele datorate folosirii pe termen lung a tetraciclinei, sunt insa foarte greu de sters.

Dar multe pete obisnuite -- din gama celor de cafea si tigari -- pot adeAZsea disparea intre 2 vizite la stomatolog.Spalati-va pe dinti dupa fiecare masa. Daca va curatati dintii regulat si constiincios, sunt mai putine sanse ca petele sa ramana pe dinti, explica dr. Levin.Frecati cu grija. La fel cum produsele abrazive pot zgaria la curatare suAZprafetele din email, periajul ultraagresiv poate inlatura smaltul dintilor, exAZpunand dentina de culoare mai inchisa, facand dintii sa para si mai inesteAZtici decat inainte.

Slefuiti cu bicarbonat de sodiu. Amestecati bicarbonatul cu apa de gura pe baza de apa oxigenata (disponibila in farmacii), numai atat cat sa obtiAZneti un amestec de consistenta pastei de dinti, explica dr. Levin, apoi frecati pana la indepartarea petelor. Dupa periaj, clatiti folosind apa de gura pe baza de apa oxigenata, diluata conform instructiunilor de pe eticheta.

Folositi un revelator. Clatiti-va gura cu o solutie revelatoare pe care o puAZteti obtine de la stomatologul dvs. Zonele colorate indica locurile unde plaAZca a ramas pe dinti si dupa periaj. Aceste pete sunt locurile unde dintii vi se vor pata daca nu va veti imbunatati tehnica de periaj, arata John Feathersto-ne, expert in stomatologie preventiva.
Clatiti frecvent. Dupa fiecare masa, indepartati resturile de mancare de pe dinti prin clatire, recomanda dr. Maitland. Daca nu puteti merge la baie, luati o inghititura din paharul de apa, clatiti si inghititi la masa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.