Dinamica turismului international

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In cadrul acesteia, Asia de Vest primeste jumatate din fluxul de turisti care viziteaza continentul, iar cea mai dinamica circulatie turistica ce provine din tarile europene se indreapta spre Asia de Est si de Sud.Majoritatea turistilor din Europa, anual, se orienteaza spre marele bazin de pe Coasta de Vest a Americii de Nord. Aici turismul european este dominat motivational de turismul de afaceri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dinamica turismului international

In cadrul acesteia, Asia de Vest primeste jumatate din fluxul de turisti care viziteaza continentul, iar cea mai dinamica circulatie turistica ce provine din tarile europene se indreapta spre Asia de Est si de Sud.Majoritatea turistilor din Europa, anual, se orienteaza spre marele bazin de pe Coasta de Vest a Americii de Nord. Aici turismul european este dominat motivational de turismul de afaceri. Insulele Caraibe si America Centrala ocupa locul doi printre destinatiile din continentul american si principalul curent turistic in aceasta zona provine din America de Nord, fiind urmat de curentul turistic al vacantierilor europeni si japonezi.

Pe locul patru printre destinatiile marilor curente turistice se afla continentul african. In ultimii ani s-a inregistrat o diminuare a fluxurilor turistice spre aceasta zona. Cele mai multe sosiri de turisti din Africa provin din tarile europene, concentrandu-se in tarile din nordul continentului african (70% din total), iar recent Africa de Sud.Al cincilea curent turistic ca importanta cuprinde Europa de Vest si Europa de Est la cele doua capete ale fluxului turistic. Daca la sfarsitul anului 1989 au fost inregistrate 9,8 milioane sosiri turistice de provenienta din Europa de Vest, reprezentand o pozitie moderata, in prezent nu se mai poate vorbi de acelasi lucru.

Dat fiind faptul ca majoritatea tarilor din aceasta zona au cunoscut mutatii pe plan economic si politic, le-au adus un plus de atractie si din partea turistilor consacrati.Circulatia turistica din Europa este stapanita de cinci mari tari emitatoare, care cuprind mai mult de jumatate din totalul innoptarilor. Aceste tari sunt Germania, Anglia, Franta si Italia, urmate imediat de Spania. Piata japoneza este cea mai activa dintre emitatorii de turisti extra-europeni, iar populatia va plasa Japonia in viitorul apropiat printre cei mai dinamici importatori de turism.

In tari ca Franta, Elvetia, Germania, si Olanda, indicatorul intensitatii turistice depaseste 50%, iar in tari ca Suedia Norvegia, si Danemarca ajunge la peste 80%, ceea ce sugereaza imunitatea cererii turistice la eforturile promotionale ale tarilor de destinatie turistica. In acelasi timp, se constata pe plan mondial ca destinatiile mai putin cunoscute sau neobisnuite, percepute ca destinatii exotice, devin tot mai atractive pentru turistii cu experienta din tarile dezvoltate [204, p.15].
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.