Dinamica economiei mondiale

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Multi gandesc despre marketing ca inseamna numai vanzare si reclama. Totusi, in zilele noastre, vanzarea si reclamele sunt numai varful aisbergului marketingului. Desi sunt importante, acestea sunt numai doua dintre functiile marketingului si adesea, nu sunt cele mai importante. Astazi, marketingul poate fi inteles nu in sensul vechi de a efectua o vanzare, ci in sensul nou de a satisface nevoile [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dinamica economiei mondiale

Multi gandesc despre marketing ca inseamna numai vanzare si reclama. Totusi, in zilele noastre, vanzarea si reclamele sunt numai varful aisbergului marketingului. Desi sunt importante, acestea sunt numai doua dintre functiile marketingului si adesea, nu sunt cele mai importante. Astazi, marketingul poate fi inteles nu in sensul vechi de a efectua o vanzare, ci in sensul nou de a satisface nevoile clientilor.

Daca marketerul reuseste sa inteleaga nevoile clientului, dezvolta produsele care aduc o valoare superioara, le distribuie si le promoveaza cu un pret eficient, aceste produse se vor vinde foarte usor. Astfel, vanzarea si reclama sunt numai o parte dintr-un mix de marketing mai amplu - adica un set de instrumente de marketing care lucreaza impreuna pentru a influenta piata.
Ph. Kotler a definit marketingul ca un proces social si managerial prin care indivizii si grupurile de indivizi obtin ceea ce au nevoie si ceea ce isi doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse ce au o anumita valoare cu altii.

Aceasta definitie este una dintre cele mai complete definitii date marketingului, cuprinzand o serie de termeni cheie: nevoi, dorinte si cereri; produse, servicii si experiente; valoare, satisfactie si calitate; schimb, tranzactii si relatii; piete.Oamenii isi satisfac nevoile si dorintele cu produse si servicii. Conceptul de produs nu se limiteaza numai la obiectele fizice. Pe langa bunurile palpabile, produsele includ si servicii, care sunt activitati sau beneficii oferite spre vanzare care sunt intangibile si nu confera drept de proprietate.

Exemplele includ operatiuni bancare, serviciile companiilor aeriene, hoteliere, fiscale, reparatiilor in casa si alte entitati cum ar fi experiente, persoane, locuri, organizatii, informatii si idei.
Notiunea de produs include mai mult decat numai proprietatile fizice ale unui bun sau serviciu. Mai include si sensul pe care o marca il are pentru consumatori.
Daca, uneori, termenul de produs pare sa nu se potriveasca, el poate fi inlocuit cu alti termeni cum ar fi satisfacator de dorinte, resursa sau oferta de marketing.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.