Dimitrie Leonida - Evocare

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.70

nivel: Facultate

Scoala primara a urmato, in perioada 1890-1894, in orasele Galati, Buzau si bucuresti. La Bucuresti a locuit in aceeasi curte cu poetul G. Cosbuc, avand ocazia de ai cunoaste unele poezii, in manuscris, lasate propietaresei ca amanet pana la achitarea chiriei.La terminarea cursului primar Dimitrie Leonida candideaza la o bursa ca intern la liceul Sf. Sava dar este repins pe motiv ca era debil fizi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dimitrie Leonida - Evocare

Scoala primara a urmato, in perioada 1890-1894, in orasele Galati, Buzau si bucuresti. La Bucuresti a locuit in aceeasi curte cu poetul G. Cosbuc, avand ocazia de ai cunoaste unele poezii, in manuscris, lasate propietaresei ca amanet pana la achitarea chiriei.La terminarea cursului primar Dimitrie Leonida candideaza la o bursa ca intern la liceul Sf. Sava dar este repins pe motiv ca era debil fizic, astfel ca primele 2 clase gimnaziale le-a frecventat ca extern.

Clasele a III-a si a IV-a D Dimitrie Leonida lea urmat la Constanta la gimnaziul Mircea cel Batran. In acest timp Dimitrie Leonida a inceput a lua si lectii de vioara, cu capelmanistul fanfarei din marina, muzica fiind o pasiune din copilarie.In clasa a V-a este inscris la liceul Mihai Viteazu din bucuresti si este gazduit in intermediul scolii luterane.

Pasionat dupa stiinta si tehnica decupa din ziare si reviste tot ce se scrie referitor la electricitate, recunoscand in energia electrica o forta uriasa ce va contribui la dezvoltarea omenirii. De asemenea este atras si de matematica, fizica si de geografia patriei.Dupa terminarea liceului, Dimitrie Leonida s-a hotarat sa urmeze cursurile Politehnicii din Charlottenburg, o intitutie cu faima si veche traditie.

In anul 1903 Dimitri Leonida pleaca la studii in Germania, in conditii materiale precare. Inchiriase o odaitamodesta pe care iarna o incalzea numai seara cu brichete de carbine, platite cu bucata. Manca numai la cantina si cate o singura masa pe zi.In timpul celor 4 ani de studii Dimitrie Leonida sub influenta profesirol Otto Intze si Ernst Reichel incepe a fi preocupat de constructii hidrotehnice, gandind ca asemenea contructii s-ar putea executa si in tara noastra strabatutata de atatea cursuri de apa ce ar fi putut fi amenajate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.