Dilema femeilor gravide la termen - travaliul

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Autoexaminarea sanilor se realizeaza in fata unei oglinzi, in timp ce femeia se afla in pozitie verticala sau sezand, pentru depistarea asimetriei sanilor, retractiei pielii sanului sau a mamelonului (sfarcului). Retractia pielii se evidentiaza prin ridicarea bratelor deasupra capului sau plasand palmele pe solduri, manevra ce determina incordarea muschilor pectorali. Examenul se face in trei pozi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dilema femeilor gravide la termen - travaliul

Autoexaminarea sanilor se realizeaza in fata unei oglinzi, in timp ce femeia se afla in pozitie verticala sau sezand, pentru depistarea asimetriei sanilor, retractiei pielii sanului sau a mamelonului (sfarcului). Retractia pielii se evidentiaza prin ridicarea bratelor deasupra capului sau plasand palmele pe solduri, manevra ce determina incordarea muschilor pectorali. Examenul se face in trei pozitii ale mainii: mana ridicata, dupa cap, intinsa perpendicular pe trunchi si intinsa paralel cu trunchiul.

Cu mana opusa, fin, fara a deplasa sectoare mari de glanda, se palpeaza, incepand de la mamelon spre cadranele externe, apoi spre cele interne. Examinarea se face odata la trei luni, in prima saptamana dupa menstruatie. Femeia in perimenopauza, trebuie sa se examineze lunar, tot in prima saptamana dupa menstruatie. Orice anomalie sau modificare trebuie raportata medicului. Daca medicul nu poate confirma modificarea semnalata, examinarea trebuie repetata dupa o luna sau imediat dupa terminarea urmatoarei menstruatie.

- Un masaj al picioarelor este intotdeauna bine venit;
Nu va panicati; veti trece cu bine prin acest eveniment. Corpul dumneavoastra a fost facut pentru asta: sunteti tare!
Aceasta manevra contribuie la cresterea detectarii precoce a cancerului de san, si poate ameliora supravietuirea pacientelor cu cancer mamar. Dar, in egala masura, bolnava isi descopera precoce orice alta afectiune mamara (noduli, hematoame vechi inchistate, secretii mamelonare care nu sunt neaparat expresia unui cancer,etc.)

De fapt cele mai multe afectiuni mamare, fie benigne, fie cancer, sunt descoperite initial prin palpare, de catre pacienta, si nu de catre medic. Desi femeile tinere au incidenta redusa de cancer mamar, insusirea tehnicii de autoexaminare este importanta, astfel incat aceasta sa devina obisnuinta.Barierele psihologice intalnite in autoexaminarea de rutina a sanului, pot si trebuie depasite. Apelati la noi ori de cate ori intampinati greutati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.