Diferite gesturi

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Unul din cele mai raspandite simboluri ale inducerii in eroare il reprezinta cele trei maimute intelepte, care nu aud, nu spun si nu vad nimic din ce e rau. Miscarile mainii aduse la fata reprezinta forma de baza a gesturilor umane de inducere m eroare (Figura 53). Cu alte cuvinte, atunci cand vedem, rostim sau auzim lucruri neadevarate sau care induc in eroare, adesea incercam sa ne acoperim cu m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Diferite gesturi

Unul din cele mai raspandite simboluri ale inducerii in eroare il reprezinta cele trei maimute intelepte, care nu aud, nu spun si nu vad nimic din ce e rau. Miscarile mainii aduse la fata reprezinta forma de baza a gesturilor umane de inducere m eroare (Figura 53). Cu alte cuvinte, atunci cand vedem, rostim sau auzim lucruri neadevarate sau care induc in eroare, adesea incercam sa ne acoperim cu mainile gura, ochii sau urechile. Cum am mai aratat, copiii utilizeaza cu dezinvoltura aceste gesturi evidente de inducere in eroare.

Bunaoara, daca copilul minte, el isi acopera gura cu mainile, straduindu-se parca sa stopeze iesirea cuvintelor mincinoase. Daca nu doreste sa auda admonestarea parinteasca, el pur si simplu isi astupa urechile. Cand vede ceva la care nu doreste sa se uite, el isi acopera ochii cu mainile sau cu bratul. O data cu inaintarea in varsta, gesturile cu mana adusa la fata devin mai rafinate si mai putin evidente, dar ele se produc de fiecare data cand o persoana minte, cand incearca sa ascunda o afirmatie inselatoare sau este martorul unei astfel de afirmatii.

Inducerea in eroare poate insemna strecurarea indoielii, a incertitudinii, minciuna sau exagerare. Daca cineva isi duce mana Ia fata, aceasta nu inseamna intotdeauna ca minte, in orice caz, faptul sugereaza ca respectivul incearca eventual sa ne induca in eroare si observarea altor grupuri de gesturi ne poate confirma banuiala. Este important ca gesturile cu mana la fata sa nu fie interpretate izolat.

Dr, Desmond Morris aminteste despre testarea de catre cercetatori americani a unor infirmiere, carora li s-a indicat sa-i minta pe pacienti in privinta starii lor de sanatate. Infirmierele care ii minteau pe pacienti isi puneau mana mult mai frecvent ia fata decat cele care Ie spuneau adevarul, in cuprinsul acestui capitol vom trece.

Acoperirea gurii nu trebuie confundata cu gesturile de evaluare, despre care vom relata mai tarziu in cadrul acestui capitol.Multi oameni incearca sa mascheze gestul de acoperire a gurii, simuland ca tusesc. Cand Humphrey Bogart juca in roluri de gangster sau de criminal utiliza des acest gest in cursul elaborarii planurilor banditesti cu ceilalti gangsteri sau la interogatoriile de la politie, dand astfel de inteles prin gesticulatia sa non-verbala ca personajul interpretat era un om necinstit.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.