Diagrame de control

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.96

nivel: Facultate

Departamentul Logistica al B.N. a fost chemat sa determine daca au fost utilizati paleti cu greutate mai mica (aceasta putea fi o explicatie pentru greutatile mai mici). B.N. a indicat ca nu s-a efectuat nici o schimbare in incarcare si paletizare. Inginerii de la cav Rom au verificat aleatoriu 50 de saci si au descoperit ca greutatea medie neta era de 47,51 kg.. Ei au remarcat faptul ca in trans[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Diagrame de control

Departamentul Logistica al B.N. a fost chemat sa determine daca au fost utilizati paleti cu greutate mai mica (aceasta putea fi o explicatie pentru greutatile mai mici). B.N. a indicat ca nu s-a efectuat nici o schimbare in incarcare si paletizare. Inginerii de la cav Rom au verificat aleatoriu 50 de saci si au descoperit ca greutatea medie neta era de 47,51 kg.. Ei au remarcat faptul ca in transporturile precedente erau adusi saci cu o greutate medie de 50 kg. si o deviatie standard de 1,2 kg.. In consecinta au ajuns la concluzia ca esantionul indica o scadere semnificativa a greutatii. Compania B.N. a fost contactata, iar Ion Voicu a fost trimis sa investigheze plangerea.

Ion Voicu a verificat plangerea si, constatand ca este intemeiata, a emis un credit de 5 % pentru compania Escav Rom. Managerii nu au fost complet satisfacuti de emiterea acestui credit, diagramele utilizate de inginerii de pe platformele de foraj s-au bazat pe agenti de tratare in saci de 50 de kg. Sacii cu greutate mai mica au dus la un control chimic defectuos in timpul operatiei de foraj si implicit la o eficienta mai scazuta. Agentii de tratare a noroiului de sonda sunt folositi pentru a controla pH si alte proprietati chimice ale frezei de forare in timpul operatiei.

Acest defect ar putea determina consecinte economice severe cauzate costurile foarte mari ale petrolului si gazului natural din operatia de forare. In consecinta, au fost necesare instructiuni speciale pentru furnizarea acestor transporturi catre platformele de forare. Mai mult, transporturile de greutate mica au trebuit izolate in depozitul Escav Rom determinand un numar mai mare de operatiuni de manipulare si o mai proasta utilizare a spatiului. De aceea, Ion Voicu a fost informat ca Escav Rom ar putea sa aiba nevoie de un nou furnizor de agenti de tratare a noroiului daca in viitor se vor primi saci care deviaza semnificativ de la greutatea de 50 de kg.

Departamentul de control al calitatii de la compania B.N. a presupus ca sacii cu greutate mai mica au rezultat din problemele de la uzina din Bucuresti. Datorita crizei energetice activitatea de explorare a petrolului si a gazelor naturale a crescut foarte mult. De aceea, aceasta crestere a determinat o crestere a cererii realizate de industriile complementare inclusiv agentii de tratare a noroiului de sonda. In consecinta compania B.N. a trebuit sa treaca de la lucrul intr-un schimb 6:00 AM - 2:00 PM la doua schimburi 2:PM - 10 :00 PM la mijlocul anului 2000 ajungand in final la lucrul in trei schimburi (24 ore pe zi) in toamna lui 2001.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.