Diagnostocul general al performantelor economico-financiare ale societatii

3x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

O judecata pertinenta, in masura sa evidentieze situatia reala necesita corelarea indicatorilor de mai sus si, in special, a cifrei de afaceri, cu trei elemente esentiale intr-o economie de piata: rata inflatiei,pozitia firmei pe piata, politica de preturi.

3.1.1. VENITURILE TOTALE
La nivelul S.C. "AGROVET " S.A., suma veniturilor care are drept corespondent in anii analizati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Diagnostocul general al performantelor economico-financiare ale societatii

O judecata pertinenta, in masura sa evidentieze situatia reala necesita corelarea indicatorilor de mai sus si, in special, a cifrei de afaceri, cu trei elemente esentiale intr-o economie de piata: rata inflatiei,pozitia firmei pe piata, politica de preturi.

3.1.1. VENITURILE TOTALE
La nivelul S.C. "AGROVET " S.A., suma veniturilor care are drept corespondent in anii analizati productia marfa si incasata, reflecta atat dinamica activitatii fizice ( volumul fizic al productiei ), cat si influenta preturilor, determinate de inflatie si alti factori conjuncturali ai timpului si pietei.

Incepand din anul 1997, potrivit noilor reglementari, veniturile totale sunt structurate pe 3 mari categorii:
a) venituri din exploatare, provenite din vanzari de marfuri, productia vanduta, imobilizata si stocata, subventii de exploatare, alte venituri din exploatare, reprezentand creante recuperate de la clienti si diversi debitori.
b) venituri financiare ( dividente incasate, dobanzi aferente creantelor imobilizate, venitul net realizat din vanzarea titlurilor de plasament, diferente de curs valutar );
c) venituri exceptionale ( donatii primite, drepturi de personal sau anulari de provizioane ).

Din datele prezentate in tabelul nr.2 rezulta ca veniturile au inregistrat cresteri spectaculoase fata de anul 1997 de aproape 97 miliarde, atat pe seama cresterii veniturilor din exploatare ( + 93.880 miliarde ), cat si pe seama veniturilor financiare ( + 2958,4 miliarde ).Contributia cea mai mare la depasirea veniturilor totale a avut-o veniturile din exploatare, tinand seama de faptul ca ponderea acestora este de 96,84% in totalul veniturilor.

Sporirea veniturilor s-a datorat in principal efectelor inflatiei, prin nivelul preturilor de vanzare practicate, deoarece volumul fizic al productiei a inregistrat o dinamica relativ modesta.In anul 1999 veniturile au crescut cu 70,6% respectiv cu 40433 miliarde, ca urmare a cresterii veniturilor din exploatarecu 69,5% si dublarii veniturilor financiare ( + 106,9% ), care insa au o pondere mica ( 3,16% ).Analizand cauzele sporirii veniturilor din exploatare s-a constatat ca aceste rezultate favorabile s-au datorat cresterii intr-un ritm mai rapid al desfacerilor fata de ritmul productiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.