Diagnosticul performantelor si riscurilor pe baza contului de profit si pierdere

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.73

nivel: Facultate

1. Excedentul brut din exploatare a scazut ca urmare a cresterii usoare a valorii si a cresterii rapide a cheltuielilor cu personalul.
Desi excedentului brut din exploatare a scazut cu 6.55% rezultatului din exploatare a crescut usor pana la 8% datorita scaderii in anul precedent a altor cheltuieli de exploatare. 2. Crestere rezultatului din exploatare in ritm superior reduAZcerii rezul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Diagnosticul performantelor si riscurilor pe baza contului de profit si pierdere

1. Excedentul brut din exploatare a scazut ca urmare a cresterii usoare a valorii si a cresterii rapide a cheltuielilor cu personalul.
Desi excedentului brut din exploatare a scazut cu 6.55% rezultatului din exploatare a crescut usor pana la 8% datorita scaderii in anul precedent a altor cheltuieli de exploatare. 2. Crestere rezultatului din exploatare in ritm superior reduAZcerii rezultatului financiar a dus la inregistrarea cresterii rezultatului curent obtinandu-se profit.

Societatea are un rezultat brut al exercitiului pozitiv ceea ce inseamna ca societatea a obtinut profit iar administratorul este preocupat de asigurarea continuitatii activitatii. 4. Lipsa rezultatului extraordinar a permis egalitatea rezultatului curent cu rezultatul brut, a carui crestere s-a datorat majorarii veniturilor totale comparativ cu cheltuielile totale. Efectul cresterii rezultatului brut in conditiile scaderii impozitului pe profit s-a concretizat in scaderea rezultatului net contabil al exercitiului, acest lucru neavand efecte benefice asupra factorilor de productie.

Scaderea rezultatului net al exercitiului constituie in primul rand consecinta scaderii rezultatului brut ca semn al scaderii performantei finanAZciare care a avut ca suport scaderea cifrei de afaceri). Toate marjele de rentabilitate, cu exceptia rezultatului net, au cunoscut dinamici ascendente, ceea ce reflecta o usoara imbunatatirea a performantei financiare dupa cum urmeaza: Rezultatul din exploatare (profit) a crescut cu 8% ca urmare a decalajului favorabil intre dinamica veniturilor si a cheltuielilor de exploatare.

Rezultatul financiar, profit in exercitiul precedent, a devenit pierdere in exercitiul curent, inregistrand o diminuare de 100%.
Rezultatul curent (profit) a crescut cu 8.2% prin decalajul favorabil intre ritmul de crestere a veniturilor si a cheltuielilor de exploatare cumulate cu cheltuielile financiare. Rezultatul net contabil al exercitiului (profit) a scazut cu 10.3% datorita majorarii impozitului pe profit.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.