Diagnosticarea viabilitatii economice si manageriale

5x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pentru realizarea studiilor de diagnosticar s-au luat in considerare informatii referitoare la situatia economico-finanaciara a societatii comerciale in dinamica in doi ani si anume 1999 si 2000.Analiza indicatorilor economico-financiari:

1) Fondul de rulment in cei doi ani analizati are o tendinta de scadere intrucat activele mobilizate cresc mai repede decat cresterea capitalurilo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Diagnosticarea viabilitatii economice si manageriale

Pentru realizarea studiilor de diagnosticar s-au luat in considerare informatii referitoare la situatia economico-finanaciara a societatii comerciale in dinamica in doi ani si anume 1999 si 2000.Analiza indicatorilor economico-financiari:

1) Fondul de rulment in cei doi ani analizati are o tendinta de scadere intrucat activele mobilizate cresc mai repede decat cresterea capitalurilor proprii. Este o situatie favorabila pentru unitatea studiata.
2) Trezoreria neta este pozitiva deoarece necesarul de fond de rulment este mai mic decat fondul de rulment efectiv.

3) Solvabilitatea patrimoniala este foarte favorabila in 1997 fiind de 44,13% si este mai putin favorabila in 1998 (29,06%).
4) Productivitatea muncii cunoaste o crestere de 47.55% in 2000 fata de 1999 intrucat si numarul mediu de salariati permanenti creste cu 54.55%.
5) Rata generala a indatoririi este in toti cei doi ani analizati mai mica decat 1, ceea ce semnifica un grad de indatorare mic al intreprinderii.

6) Lichiditatea imediata este foarte scazuta in 2000 ceea ce indica faptul ca gradul de acoperire a datoriilor din trezoreria activa este foarte mic; este o situatie nefavorabila pentru intreprindere.
7) Rata rentabilitatii resurselor consumate are o tendinta de scadere in 2000 fata de 1999 datorita scaderii profitului net si cresterii cheltuielilor totale din unitate.

8) Rata de finantare a stocurilor din fondul de rulment este foarte scazuta in 2000 (-59,66) datorita fondului de rulment negativ; intrprinderea nu-si poate acoperi stocurile din fondul de rulment de care dispune.
9) Rata profitului scade in 2000 la 5,15% ceea ce indica faptul ca la o cifra de afaceri foarte mare (de 2,28% mai mare fata de 1999) are un profit brut foarte mic (de 1,34% mai mic fata de 1999).

Subsistemul metodologic
Subsistemul metodologic este alcatuit din instrumentarul managerial si elementele metodologice de concepere, functionare si perfectionare a celorlalte componente manageriale-subsistemul decizional, informational si organizatoric - subsistemul metodologic evidentiaza la Societatea AXA QY PROXIM SRL urmatoarele:

Sistemele de management utlizate in mica masura, in formule metodologice simplificate : managementul prin obiective, este regasit sub forma unor liste de obiective, managementul prin bugete, este utilizat numai la elaborarea, realizarea si urmarirea bugetului de venituri si cheltuieli si mai putin in restul actiunilor in care acesta ar trebui sa apara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.