Diagnosticarea mediului extern

1x punct

categorie: Management

nota: 9.80

nivel: Facultate

In general, se poate spune ca in Romania este o atitudine favorabila atat fata de investitiile straine, cat si fata de produsele straine.
In cadrul politicilor de protectie sociala promovate de orice stat, politica privind consumatorul trebuie sa fie considerata o componenta de sine statatoare, cu obiective, prioritati si instrumente proprii - bine integrata celorlalte politici ale statu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Diagnosticarea mediului extern

In general, se poate spune ca in Romania este o atitudine favorabila atat fata de investitiile straine, cat si fata de produsele straine.
In cadrul politicilor de protectie sociala promovate de orice stat, politica privind consumatorul trebuie sa fie considerata o componenta de sine statatoare, cu obiective, prioritati si instrumente proprii - bine integrata celorlalte politici ale statului.

In Romania, la 25 octombrie 2000, s-au adus imbunatatiri si precizari legislatiei privind produsele cosmetice, prin promulgarea Legii privind produsele cosmetice care reglementeaza conditiile ce trebuie sa fie respectate la fabricarea si comercializarea produselor cosmetice de uz uman.

Produsele cosmetice comercializate nu trebuie sa pericliteze sanatatea umana atunci cind sunt respectate conditiile de utilizare, si anume: prezentarea produselor, e 545h74f tichetarea, instructiunile privind conservarea, depozitarea, utilizarea si indepartarea acestora, precum si orice alta indicatie prevazuta de fabricant, respectiv importator.
In aceasta lege sunt prezentate datele ce apar in notificarea prin care importatorul este inregistrat in Romania si are avizul Ministerului Sanatatii, si are obligatia sa detina la adresa indicata pe eticheta un dosar privind produsul cosmetic.

Toate aceste date trebuie sa fie scrise in limba romana, cu exceptia listei cuprinzand ingredientele pentru care se vor folosi denumirile din Nomenclatorul International pentru produse cosmetice - INCI, iar colorantii vor fi scrisi conform numarului din Indexul Culorilor - Colour Index.

Deci, prin aceasta lege, respectiv Legea nr.178/2000, este reglementata comercializarea produselor cosmetice, punandu-se un mare accent pe conditiile impuse acestora in vederea securitatii consumatorilor. Astfel, se specifica obligatia importatorului de a detine la adresa indicata pe eticheta un dosar privind produsul cosmetic care sa cuprinda urmatoarele date: compozitia calitativa si cantitativa a produsului; caracteristicile fizico-chimice si microbiologice ale materiilor prime si ale produsului finit; metoda de fabricare;

metodele de analiza necesare controlului calitatii produsului; evaluarea riscului pentru sanatatea umana; numele si adresa laboratorului si ale persoanelor raspunzatoare care au evaluat produsul din punct de vedere al securitatii pentru sanatatea umana, acestea trebuind sa aiba studii superioare de specialitate in farmacie, medicina, chimie sau biologie; date existente in materie de efecte nedorite pentru sanatatea umana.

Recent a fost emisa H.G. nr. 670/2001 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 178/2000 privind produsele cosmetice. Astfel, notificarea unui produs cosmetic care se comercializeaza in Romania se face la Ministerul Sanatatii si Familiei, prin directia de sanatate publica judeteana, in a carei raza teritoriala se afla adresa indicata pe eticheta produsului cosmetic. Este interzisa inscrierea pe eticheta sau folosirea in reclame a textelor care sugereaza unele caracteristici pe care produsul nu le poseda.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.