Diagnosticarea economica si manageriala a SC Mobins SA

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Considerand ca reusita unei societati in confruntarea cu piata depinde in esenta de adoptarea unui management adecvat, conducerea firmei a actionat pentru a infaptui acest lucru. Relatiile stabilite in cadrul procesului de management sunt definite in Statutul firmei, in ROF - Regulamentul de organizare si functionare (in cazul organismelor participative de management) si in fisele de post (in cazu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Diagnosticarea economica si manageriala a SC Mobins SA

Considerand ca reusita unei societati in confruntarea cu piata depinde in esenta de adoptarea unui management adecvat, conducerea firmei a actionat pentru a infaptui acest lucru. Relatiile stabilite in cadrul procesului de management sunt definite in Statutul firmei, in ROF - Regulamentul de organizare si functionare (in cazul organismelor participative de management) si in fisele de post (in cazul personalului de management si executie).
Tipul de productie difera: pentru unele produse este de serie mica iar pentru altele de serie mijlocie.

Societatea comerciala MOBINS & C S.A. se aprovizioneaza cu materiile prime si materialele necesare de la firme din tara, iar utilajele aferente fluxului principal de fabricatie si cele pentru linia de panouri sunt achizitionate de la firme din Italia si Germania.
In calitate de producator, S.C. MOBINS & C S.A. isi livreaza produsele atat pe piata interna cat si pe piata externa. Astfel, intretine pe piata interna relatii cu aproximativ 200 de firme, dintre care cele mai importante sunt: APARTAMENTUL, PAVILIONUL H, EUROMOBEX, TRAFALGAR.

Pe piata externa intretine relatii cu firme din Germania (MWA-AKTUELL, NATURA HOLZ PRODUKTE ), Italia (MENATWORK), Grecia (DACON), Japonia (NITORI) si Austria.Realizarea unui studiu de diagnosticare pertinent presupune ca situatia economico-financiara a societatii comerciale sa fie abordata in dinamica, pe un interval de timp de minimum doi ani.
O prezentare cat mai obiectiva si mai completa a situatiei reale a firmei va furniza toate informatiile necesare pentru evidentierea cauzala a principalelor puncte forte si disfunctionalitati (sau puncte slabe) intalnite la nivelul societatii.

Aceasta etapa fiind precedata -desigur- de analiza viabilitatii economice a firmei.
Modalitatea cea mai buna de evidentiere a situatiei economico-financiare o constituie sistemul de indicatori, ce cuprinde indicatorii cantitativi (de volum) de eforturi si de efecte, precum si indicatorii calitativi (de eficienta).
In tabelul urmator este prezentata situatia economica a firmei S.C. MOBINS & C S.A. pentru anii 2003 -2004:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.