Diabetul zaharat juvenil

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Scolarizarea Diabetul zaharat si tratamentul sau trebuie sa influenteze cat mai putin viata si activitatea copilului sau adolescentului. Pentru siguranta propriei sanatati el trebuie sa aiba in permanenta un medalion sau un carnet in care sa se scrie diagnosticul pe care-l are, tratamentul pe care-l primeste zilnic, cate unitati de insulina, precum si o cantitate mica de zahar, pe care sa-l folose[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Diabetul zaharat juvenil

Scolarizarea Diabetul zaharat si tratamentul sau trebuie sa influenteze cat mai putin viata si activitatea copilului sau adolescentului. Pentru siguranta propriei sanatati el trebuie sa aiba in permanenta un medalion sau un carnet in care sa se scrie diagnosticul pe care-l are, tratamentul pe care-l primeste zilnic, cate unitati de insulina, precum si o cantitate mica de zahar, pe care sa-l foloseasca in caz de hipoglicemie. Profesorii vor fi la curent cu afectiunea lor, acordandu-le sprijin, daca este nevoie.

Administrarea insulinei nu o poate face oricine. Daca se administreaza o doza mai mare, elevul poate prezenta o stare asemanatoare betiei sau isi poate pierde starea de constienta, cand nu se mai poate ajuta singur. Daca este gasit in aceasta stare i se va administra imediat apa cu zahar, iar daca nu mai poate inghiti sau daca in maxim 15 minute nu-si revine va fi transportat de urgenta la spital. Pierderea de timp pericliteaza viata elevului.
Se recomanda ca scolarizarea sa se faca in localitatea de domiciliu, pentru ca in mediul familial se poate asigura mai usor regimul alimentar de care are nevoie.

Exercitiul fizic Copilul cu diabet zaharat trebuie sa fie incurajat sa practice activitati fizice si sport, care-l vor ajuta fizic si psihologic. Efortul fizic mediu face parte din terapia bolii, dupa dieta si tratamentul insulinic.
Exercitiile fizice pot fi practicate de elevii cu diabet zaharat tip I, fara complicatii cardiovasculare, respiratorii, hepatice, sanguine, renale. Ele trebuie sa fie practicate regulat, progresiv, in ceea ce priveste durata si intensitatea. Exercitiile fizice vor fi supravegheate de medic.

Se recomanda ca sporturi colective: voleiul, handbalul, baschetul, fotbalul, precum si cele care nu comporta riscul unor eforturi sau lovituri violente si care, de asemenea, pot fi practicate in echipa sau in grup: tenis, ciclism, gimnastica, jogging precum si baletul, dansul, plimbarile pe jos sau cu bicicleta.
Nu se recomanda sporturile care comporta risc mare de hipoglicemie, care o data declansata ar avea urmari dramatice: natatie, alpinism, navigatie in solitar, scufundari in apa, parasutismul, sariturile la trambulina solitar.

In timpul efectuarii unei activitati fizice se recomanda diminuarea moderata a dozei de insulina si o crestere a ratie suplimentare de glucide. Efortul fizic practicat constant constituie un ajutor esential la dieta specifica bolii.
O buna scolarizare si o viata activa sunt cele mai bune mijloace de integrare sociala si profesionala ulterioare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.