Diabet - 39 de modalitati pentru reglarea glicemiei

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Cheia franceza care intrerupe acest proces este diabetul. Milioane de perAZsoane sunt diagnosticate ca suferind de diabet, iar medicii cred ca mai exisAZta inca pe atatea milioane de cazuri nediagnosticate. Statisticile medicale arata ca aproximativ l din 10 adulti trecuti de 65 de ani va face diabet de tip 2> iar incidenta este mult mai mare in cadrul populatiilor de origine africa-na si asiatica[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Diabet - 39 de modalitati pentru reglarea glicemiei

Cheia franceza care intrerupe acest proces este diabetul. Milioane de perAZsoane sunt diagnosticate ca suferind de diabet, iar medicii cred ca mai exisAZta inca pe atatea milioane de cazuri nediagnosticate. Statisticile medicale arata ca aproximativ l din 10 adulti trecuti de 65 de ani va face diabet de tip 2> iar incidenta este mult mai mare in cadrul populatiilor de origine africa-na si asiatica, precum si la africanii din Caraibe.

Diabetul este o boala grava, care necesita ingrijire medicala chiar si atunci cand este bine stapanit, inainte de a face orice modificare in dieta sau in proAZgramul exercitiilor fizice, este important sa cereti parerea unui profesionist.Oricat de bine v-ati simti, ar trebui sa mergeti la control cel putin de 2 ori pe an, astfel incat sa verificati modul cum se comporta glicemia pe termen lung, precum si starea de sanatate a rinichilor, nivelul colesterolului, tensiuAZnea arteriala, circulatia, starea pielii si a sistemului nervos.

Unii barbati sufeAZrinzi de diabet au probleme cu erectia si controlul anual sau bianual este un prilej bun de a aborda modalitatile de rezolvare a acestora. Veti avea nevoie, de asemenea, de o verificare anuala a ochilor de catre un optometrist speAZcializat sau de un oculist si ar mai trebui sa va consulte un podolog specialiAZzat in "piciorul diabeticului". Desigur, nu uitati sa discutati cu un dietetician.
Trei complicatii ale diabetului reclama atentie medicala prompta: hiper-glicemia, hipoglicemia si acidocetoza.

Hiperglicemia este starea in care sangele contine o concentratie de zaAZhar peste limita superioara normala. Semnele hiperglicemiei includ urinarea frecventa, oboseala, o pierdere inexplicabila de greutate corporala si o sete nepotolita. Ar trebui sa apelati fa medic daca nu puteti micsora singur niveAZlul glicemiei, va sfatuieste diabetologul Christopher Saudek.

Hipoglicemia este situatia in care concentratia zaharului in sange scade foarte mult. intre simptome se numara tremuraturile, ameteala, durerea de cap, starea de confuzie, modificarile bruste de dispozitie -- adesea o agreAZsivitate neobisnuita -- si o senzatie de furnicaturi in jurul gurii. Multi diabeAZtici insulinodependenti, ca si unii dintre diabeticii care primesc medicatie cu administrare orala trec prin episoade de hipoglicemie, dar este necesar sa va adresati medicului daca simptomele sunt grave sau se manifesta frecvent.

Acidocetoza este o stare grava, potential fatala, care se instaleaza atunci cand cetonele -- substantele produse in sange -- ating concentratii periculos de mari si intoxica sangele. Semnele de avertizare includ respiratia cu miAZros dulceag (aminteste de dropsurile cu pere sau de acetona de curatat laAZcul de pe unghii), pierderea poftei de mancare, setea crescuta, urinarea frecventa, oboseala, greata si varsaturi. Acidocetoza apare doar la diabeticii insulinodependenti, nu si la cei cu diabet de tip 2.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.