Dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Politica industriala europeana face referire la acest sector in perspectiva cresterii competitivitatii si transferului de tehnologie, precum si a accesului la C&D. Pe parcursul anilor a90 Comunitatea a adoptat mai multe decizii care erau orientate spre sustinerea dezvoltarii IMM-lor. De asemenea au fost elaborate si adoptate documente complimentare pentru acest sector. Astfel in mai 1998 a fost pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii

Politica industriala europeana face referire la acest sector in perspectiva cresterii competitivitatii si transferului de tehnologie, precum si a accesului la C&D. Pe parcursul anilor a90 Comunitatea a adoptat mai multe decizii care erau orientate spre sustinerea dezvoltarii IMM-lor. De asemenea au fost elaborate si adoptate documente complimentare pentru acest sector. Astfel in mai 1998 a fost prezentat organelor europene Raportul BEST (The Business Environment Simplification Task Force), la elaborarea caruia au participat experti din partea comunitatii oamenilor de afaceri si a autoritatilor publice din statele membre.

Acest raport continea 64 de recomandari privind masurile ce trebuie adoptate de Comisie, Consiliu, Parlamentul European si statele membre. In septembrie 1998, Comisia adopta un comunicat "Promovarea antreprenoriatului si a competitivitatii - raspunsul Comisiei la raportul BEST si recomandarile lui", ce a inclus "Planul de actiune pentru promovarea antreprenoriatului si a competitivitati" care prevedea o serie de masuri ce trebuie adoptate la nivel comunitar si national pentru realizarea obiectivelor propuse.

Consiliul European a stabilit, la Lisabona in martie 2000, obiectivul de a face economia Uniunii Europene cea mai competitiva si mai dinamica pe plan mondial, bazata pe acumularea de cunostinte, capabila de o crestere economica durabila si care sa asigure locuri de munca mai multe si mai bune si o mai mare coeziune sociala. Intreprinderile mici sunt privite ca principale promotoare ale inovatiei si ocuparii fortei de munca, precum si ale integrarii europene sociale si locale.

Prin urmare, a fost stabilita necesitatea crearii unui mediu optim pentru intreprinderile mici si initiativele antreprenoriale. Urmatorul pas a fost adoptarea de catre Consiliul European in iunie 2000 a "Cartei Europene a Intreprinderilor Mici" care confirma importanta acestui sector si stabileste directiile de actiune prin acordarea atentiei cuvenite IMM-lor. Directiile, in mare masura, corespund celor stabilite de Comisie in planul de actiune si sunt urmatoarele:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.