Dezvoltarea durabila si protectia mediului

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.76

nivel: Facultate

Pentru ca un transport peste frontiere intre parti sa aiba loc, statul exportator trebuie sa informeze sau sa ceara ca exportatorul sa informeze in scris autoritatile competente ale statului prin care deseurile periculoase urmeaza sa treaca. Fiecare stat implicat trebuie sa raspunda in scris, acceptand transportul cu sau fara conditii, putand cere si informatii suplimentare, sau pot refuza permisi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dezvoltarea durabila si protectia mediului

Pentru ca un transport peste frontiere intre parti sa aiba loc, statul exportator trebuie sa informeze sau sa ceara ca exportatorul sa informeze in scris autoritatile competente ale statului prin care deseurile periculoase urmeaza sa treaca. Fiecare stat implicat trebuie sa raspunda in scris, acceptand transportul cu sau fara conditii, putand cere si informatii suplimentare, sau pot refuza permisiunea pentru transport.

Statul exportator nu va autoriza inceputul transportului pana nu primeste instiintarea in scris de la statul importator, plus dovedirea existentei unui contract intre exportator si eliminator, din care sa rezulte ca deseurile vor fi eliminate in mod ecologic si rational. De asemenea, statul exportator trebuie sa primeasca instiintarea scrisa a statelor de tranzit.

Transportul peste frontiere al deseurilor/marfurilor periculoase
Prin legea 6/1991, Romania a ratificat Conventia de la Basel privind controlul transportului peste frontiera al deseurilor periculoase si al eliminarii acestora, din 1989. Conform acesteia, statele parti sunt obligate sa adopte masurile necesare pentru ca gospodarirea deseurilor periculoase si a reziduurilor sa fie in concordanta cu normele de protectie a mediului si sanatatii umane.

Statele nu pot autoriza transportul de deseuri periculoase catre un stare care nu e parte sau importul de la el. Fiecare state parte se obliga sa interzica tuturor persoanelor aflate sub jurisdictia sa nationala sa transporte sau sa elimine deseuri periculoase fara autorizatie sau fara sa fie abilitate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.