Dezvoltarea durabila

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.97

nivel: Facultate

Acidifierea. Cauze, implicatii, masuri de reducere.
Alaturi de emisiile masive de bioxid de carbon, emisiile de bioxid si trioxid de sulf si consecintele actiunii lor - "ploile acide", constituie un factor esential in distrugerea vegetatiei, care din pacate sunt tot mai frecvente.Ploile acide in sensul poluarii, sunt produse prin conversia primara a bioxidului de sulf si a oxidului de azot [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dezvoltarea durabila

Acidifierea. Cauze, implicatii, masuri de reducere.
Alaturi de emisiile masive de bioxid de carbon, emisiile de bioxid si trioxid de sulf si consecintele actiunii lor - "ploile acide", constituie un factor esential in distrugerea vegetatiei, care din pacate sunt tot mai frecvente.Ploile acide in sensul poluarii, sunt produse prin conversia primara a bioxidului de sulf si a oxidului de azot in acid sulfuric si acid azotic. Ciclul este complex si depinde de procesul de dispersie fizica si de rata de conversie chimica. Mentionam ca apa pura are un pH neutru la valoarea 7.

Bioxidul de carbon din atmosfera se dizolva in apa de ploaie reducand pH-ul la 5,6; oxidul de sulf si azotul contribuie la diminuarea pH-ului la valoarea 5,0. Valori si mai mici ale pH-ului rezulta din acizii tari produsi de folosirea carburantilor.
Ploaia acida este in prezent un important subiect de controversa datorita actiunii sale pe areale largi si posibilitatii de a se raspandi si in alte zone decat cele initiale formarii. Intre interactiunile sale daunatoare se numara: erodarea structurilor, distrugerea culturilor agricole si a plantatiilor forestiere, amenintarea speciilor de animale terestre dar si acvatice, deoarece putine specii pot rezista unor astfel de conditii, deci in general distrugerea ecosistemelor.

Evaluarea impactului ecologic. Obiective si rol.
Unul dintre obiectivele dezvoltarii durabile il reprezinta tinerea sub control a impactului activitatii social - economice asupra mediului.Tinerea sub control a impactului presupune cunoasterea in detaliu a fenomenului, ceea ce presupune parcurgerea etapelor de identificare, estimare, apreciere etc. Este ceea ce se urmareste prin conceptul general al evaluarii impactului ecologic.

Intr-o definitie succinta evaluarea impactului ecologic urmareste investigarea stiintifica a efectelor complexe ce ar rezulta din impactul unei activitati ce urmeaza a fi promovata asupra mediului in general, fie asupra factorului social, cultural, economic si posibil politic.Evaluarea impactului ecologic va urmari efectele ce pot fi determinate de o anume activitate sau proiect.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.