Dezvoltarea creativitatii

1x punct

categorie: Management

nota: 9.32

nivel: Facultate

Sa ne aducem aminte de prima data cand ne-am asezat la volanul unei masini si de sfaturile instructorului auto. Trebuia, ca in acelasi timp sa fim atenti sa ne punem centura de siguranta, sa privim in oglinda retrovizoare, sa apasam pedala de ambreiaj, sa schimbam vitezele, sa semnalizam, sa fim atenti la masinile din fata, la semnele de circulatie... Ar fi trebuit sa stim, deja codul rutier, ace[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dezvoltarea creativitatii

Sa ne aducem aminte de prima data cand ne-am asezat la volanul unei masini si de sfaturile instructorului auto. Trebuia, ca in acelasi timp sa fim atenti sa ne punem centura de siguranta, sa privim in oglinda retrovizoare, sa apasam pedala de ambreiaj, sa schimbam vitezele, sa semnalizam, sa fim atenti la masinile din fata, la semnele de circulatie... Ar fi trebuit sa stim, deja codul rutier, acele reguli fundamentale care permit conducatorilor auto sa se incadreze in trafic.

Dupa cateva ore de condus incepem sa ne simtim in largul nostru la volan. Incepem sa conducem in vreme ploioasa, pe timp de noapte, pe autostrada, chiar si singuri. Dupa cateva sute de kilometrii parcursi totul este "floare la ureche". Cunoasterea regulilor, experienta si placerea de a conduce ne dau ocazia sa sofam cu mai multa siguranta, cu usurinta si cu reflexe imbunatatite.

Creativitatea reprezinta demersul mental pa care il abordam in vederea descoperii de noi raporturi intre evenimente, fenomene, generand astfel idei utile si originale in raport cu o situatie data. Creativitatea reliefeaza un mod de a fi, o modalitate de gandire. Ea este in primul rand o aptitudine individuala obisnuita de care dispunem in general in egala masura fiecare din noi si este diferita de "inteligenta" evaluata prin IQ (coeficientul de inteligenta). Este suficient sa o cultivam cu ajutorul unor tehnici adecvate si apoi sa o exersam pentru ca ea sa poata deveni o stare de spirit.

Cercetarile fundamentale si aplicative au demonstrat posibilitatea educarii si antrenarii potentialului creativ incepand cu varste fragede. Specialistii in prospectiva educatiei sustin ca diferentele dintre popoarele inegal dezvoltate se vor mari din ce in ce mai mult daca nu se vor lua masuri de recuperare a decalajelor.

Intre aceste masuri exceptionale, se considera drept solutie inlocuirea tipului invatarii de mentinere cu invatarea inovativa si de progres. Aceasta inseamna pregatirea elevilor de a utiliza tehnici de prognoza, simulare, proiectare, evaluare, de a dezvolta judecati critice, de a forma capacitatea de decizie, de a conjuga permanent informatia cu atitudinea creativ-inovativa.

Realizarea acestor obiective la nivelul personalitatii presupun includerea acestuia intr-un program de pregatire, instruire si educare continua, conceput in acest spirit atat sub raportul continutului cat si al metodelor.In realizarea potentialului creativ educatia este esentiala in cele mai multe realizari remarcabile, caci natura informatiei si modul in care ea este stocata duce la diferente de nivel in realizarea produselor creatiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.