Dezintegrari radioactive

5x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.98

nivel: Facultate

Prin reactia de activare cu neutroni se obtine un izotop radioactiv de . Se efectueaza setul de masuratori si se obtin datele experimentale din tabelul de mai jos. Timpul de numarare pentru fiecare masuratoare a fost de 10 secunde, iar pauza dintre masuratori a fost de 1 secunda. Fondul de radiatii nucleare determinat este de 57 impulsuri/secunda. Din inspectarea setului de date experimentale se [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dezintegrari radioactive

Prin reactia de activare cu neutroni se obtine un izotop radioactiv de . Se efectueaza setul de masuratori si se obtin datele experimentale din tabelul de mai jos. Timpul de numarare pentru fiecare masuratoare a fost de 10 secunde, iar pauza dintre masuratori a fost de 1 secunda. Fondul de radiatii nucleare determinat este de 57 impulsuri/secunda. Din inspectarea setului de date experimentale se constata o greseala in culegerea datelor experimentale.

Cum se poate elimina aceasta gresela, fara sa se afecteze rezultatul final? Se cere determinarea timpului de injumatatire si timpului de viata pentru izotopul de aluminiu mentionat - din datele experimentale obtinute. I.4.2. Detectorul Davis folosit pentru studiul dezintegrarii β si punerii in evidenta prin metode directe a existentei neutrinului continea 600 tone de . Clorul continea 24.47 % din izotopul de . Sectiunea eficace pentru reactia , mediata pe partea de peste pragul de producere a spectrului neutrinilor obtinuti din dezintegrarea este de 10-46 m2. Producerea de izotopi de este de un izotop la 2 zile.

Sa se calculeze rata de captura si fluxul neutrinilor detectabili.
Se da masa moleculara a , anume:165.83.I.4.3. Grosimea de injumatatire a unui material pentru radiatii i
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.