Dezastre in Romania

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Efectele daunatoare pe care aceste fenomene le au asupra populatiei, mediului inconjurator si bunurilor materiale fac necesara cunoasterea acestor fenomene si a modului in care putem preveni, sau ne putem apara in caz de urgenta.Nu exista nici o ratiune pentru a crede ca frecventa si marimea dezastrelor naturale (endogene) este pe cale sa scada in viitorul apropiat, toate zonele virtual-locuite sa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dezastre in Romania

Efectele daunatoare pe care aceste fenomene le au asupra populatiei, mediului inconjurator si bunurilor materiale fac necesara cunoasterea acestor fenomene si a modului in care putem preveni, sau ne putem apara in caz de urgenta.Nu exista nici o ratiune pentru a crede ca frecventa si marimea dezastrelor naturale (endogene) este pe cale sa scada in viitorul apropiat, toate zonele virtual-locuite sau nu, sunt zone de risc. Din analiza bazei de date, se poate trage concluzia ca magnitudinea si frecventa dezastrelor naturale va creste pe fondul schimbarii climatice globale.

Fenomenele care fac sa creasca vulnerabilitatea societatii fata de dezastrele naturale sunt: cresterea populatiei, urbanizarea excesiva, degradarea mediului, lipsa de structuri locale specializate in managementul dezastrelor, saracia, economii instabile si dezvoltate haotic.Conform Legii privind protectia civila nr. 481/2005 notiunea de dezastru este definita ca fiind evenimentul datorat declansarii unor tipuri de riscuri, din cauze naturale sau provocate de om, generator de pierderi umane, materiale sau modificari ale mediului si care, prin amploare, intensitate si consecinte, atinge ori depaseste nivelurile specifice de gravitate stabilite prin regulamentele privind gestionarea situatiilor de urgenta, elaborate si aprobate potrivit legii.

Accidentul chimic poate fi definit ca o eliberare necontrolata in mediul inconjurator a unor substante toxice industriale la concentratii mai mari decat concentratiile maxim admise, punand astfel in pericol sanatatea populatiei.Organizatia Mondiala Sanatatii (O.M.S.) apreciaza ca in lume se produc cateva accidente chimice pe saptamana. Din fericire, numai un procent foarte mic dintre acestea pun in pericol sanatatea oamenilor din imprejurimi. Dar unele din accidentele care s-au produs in ultimul deceniu, au fost insotite de emisia unor substante extrem de nocive in urma carora multe persoane si-au pierdut viata, multe au fost intoxicate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.