Dezastre ecologice

7x puncte

categorie: Chimie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Catastrofa de la Bhopal este numele sub care este cunoscut unul dintre cele mai grave accidente industriale din lume si care s-a soldat cu peste 15.000 de victime si cu peste 500.000 de persoane afectate in mod direct. Evenimentul s-a petrecut in noaptea de 2 spre 3 decembrie 1984 in apropierea orasului Bhopal si a constat in eliberarea in atmosfera a peste 45 de tone de derivat gazos de cianura d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dezastre ecologice

Catastrofa de la Bhopal este numele sub care este cunoscut unul dintre cele mai grave accidente industriale din lume si care s-a soldat cu peste 15.000 de victime si cu peste 500.000 de persoane afectate in mod direct. Evenimentul s-a petrecut in noaptea de 2 spre 3 decembrie 1984 in apropierea orasului Bhopal si a constat in eliberarea in atmosfera a peste 45 de tone de derivat gazos de cianura din incinta uzinei Union Carbide India.

Efectele catastrofei continua sa se manifeste la multi ani dupa accident: s-au nascut sute de copii cu deficiente neuro-motorii, orbi sau cu alte dizabilitati si malformatii, mai ales la nivelul sistemului osos sau sistemului muscular.
In iunie 2010, opt persoane, printre care si presedintele uzinei, Warren Anderson, au fost declarate vinovate de catre un tribunal indian si au primit o amenda de 100.000 de rupii (2.100 de dolari) si doi ani de inchisoare.

In 1989, Union Carbide a acordat guvernului indian suma de 470 milioane de dolari ca despagubiri si a sustinut obligatia autoritatilor locale de curatire a zonei infestate. Ulterior, victimele si familile acestora aveau sa acuze guvernul pentru intarzierea distribuirii acestor fonduri. Mai mult, dupaa verdict, Compania Union Carbide a dat o declaratie de presa sustinand ca nu ar mai avea nicio legatura cu dezastrul de la Bhopal, deoarece in 1994 vanduse fabrica companiei Carbide India Limited (UCIL), redenumita ulterior Eveready Industries.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.