Devianta sociala si smecherii din Braila

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.99

nivel: Facultate

In cursul zilei, fiecare se ocupa de "combinatiile lui", mai precis de orice activitate din care castiga bani. Se intalnesc doar daca au "de rezolvat o problema", adica daca trebuie solutionat un conflict aparut spontan sau pregatit dinainte. Conflictele sunt foarte violente si pot izbucni din motive foarte variate: cineva "s-a luat" de unul dintre membrii grupului, neintelegeri in "afaceri", neac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Devianta sociala si smecherii din Braila

In cursul zilei, fiecare se ocupa de "combinatiile lui", mai precis de orice activitate din care castiga bani. Se intalnesc doar daca au "de rezolvat o problema", adica daca trebuie solutionat un conflict aparut spontan sau pregatit dinainte. Conflictele sunt foarte violente si pot izbucni din motive foarte variate: cineva "s-a luat" de unul dintre membrii grupului, neintelegeri in "afaceri", neacordarea respectului cuvenit. De obicei ziua sunt rezolvate conflictele de mai mica amploare, care nu atrag prea mult atentia. Cel vizat este "luat de-o parte" si batut de grupul venit "dupa el". Se face in asa fel incat cel vizat sa fie surprins singur si intr-un mediu in care nu poate opune rezistenta..

Inalnirile propriu-zise au loc seara. In jurul orei sapte majoritatea ies in oras. "Smecherii" din Braila se aduna la statuia "Ecaterina Teodoroiu", dup ace au facut mai multe ture de oras cu masinile. Au loc conversatii banale si pe teme relativ neutre, dar sunt si solutionate conflicte intre "marii smecheri", conflicte care altfel ar risca sa dea nastere unor adevarate razboaie. Intr-un interval de o ora grupul mare se disperseaza, grupurile mai mici formate urmand sa petreaca seara in varii moduri.

Pe langa modurile pasnice de a petrece seara, precum a merge intr-un bar sau o discoteca, exista si modurile mai violentesau mai ilicite. Seara se fac majoritatea tranzactiilor cu droguri si se rezolva conflictele de amploare. Acestea din urma sunt adevarate mini-razboaie, mai ales ca armamentul folosit este variat: bate de baseball, cutite, sabii,pistoale. De multe ori se ajunge la crima, din motive uneori chiar neinsemnate. Trebuie luat in considerare ca multe din aceste motive de conflict sunt pretexte pentru a rezolva probleme mai vechi sau pentru vendette. Am fost de fata cand un astfel de conflict a luat nastere de la o injuratura, iar cel vinovat a ajuns la spital in urma unei rani de cutit foarte grave.

Grupul studiat de mine se aduna de obicei in barul lui Costel Frizeru', un local rezervat prietenilor si cunostintelor patronului. Clientela este mereu aceeasi, cu foarte mici variatii.
In timpul petrecut la bar se joaca rumy, table sau carti, se discuta, "se f ac afaceri". Este locul in care membrii grupului discuta cel mai deschis despre ocupatiile lor si despre stilul lor de viata. Se asculta muzica lautareasca si manele, iar de vreo cateva ori au avut loc petreceri foarte zgomotoase, la care s-a baut mult, s-a dansat, s-au spart sticle, pahare si geamuri si, de fiecare data, pana dimineata, au avut loc macar doua-trei batai.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.