Determinismul sexual si diferentierea sexuala la om

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.92

nivel: Facultate

Oprirea liniilor de diferentiere sexuala la orice nivel poate duce la aparitia tulburarilor de sexualizare (intersexualitati, ambiguitate sexuala). Tulburarile de dezvoltare sexuala sunt grupate astfel : Anomalii ale cromozomilor sexuali (sindrom Klinefelter, sindrom Turner, barbatii XX, hermafroditismul adevarat) ; se datoreaza modificarilor cromozomiale de numar sau de structura, omogene sau in [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Determinismul sexual si diferentierea sexuala la om

Oprirea liniilor de diferentiere sexuala la orice nivel poate duce la aparitia tulburarilor de sexualizare (intersexualitati, ambiguitate sexuala). Tulburarile de dezvoltare sexuala sunt grupate astfel : Anomalii ale cromozomilor sexuali (sindrom Klinefelter, sindrom Turner, barbatii XX, hermafroditismul adevarat) ; se datoreaza modificarilor cromozomiale de numar sau de structura, omogene sau in mozaic.
Anomalii ale formarii sexului gonadic (disgenezia testiculara, sindromul testiculelor absente) ; se caracterizeaza prin cariotip normal dar gonadele au anomalii de structura.

Anomalii ale diferentierii sexuale (pseudohermafroditismele feminine si pseudohermafroditismele masculine) ; se caracterizeaza prin concordanta intre sexul genetic si gonadic dar discordanta intre acestea si organele genitale externe (OGE). OGE sunt anormal dezvoltate si se aseamana sexului opus. PH feminin apare la femei cu 46,XX, ovare bilaterale, dar grade diferite de virilizare a tractului genital datorita excesului de androgeni in cursul vietii intrauterine si infatisare masculina. PH masculin se caracterizeaza prin defecte de virilizare a embrionilor 46,XY datorate defectelor de sinteza a androgenilor, defecte in actiunea androgenilor, defecte in regresia ductelor mulleriene sau alte cauze mai putin cunoscute.

PH masculin se caracterizeaza genetic prin 46,XY, testicule, feminizarea organelor genitale externe, infatisare feminina. Tulburari ale comportamentului sexual (ce identitate sexuala si ce rol sexual isi atribuie individul). In acest grup de tulburari datorate si unor cauze genetice au fost incluse : homosexualitatea, transsexualii si travestitii. homosexualii prezinta concordanta intre sexul genetic, gonadic si fenotipul sexual dar atractia sexuala este orientata catre indivizii de acelasi sex.

Studiile familiale si ale gemenilor monozigoti si dizigoti (concordanta caracterului la gemeni - 52% pentru MZ si 22% pentru DZ) arata ca barbatii homosexuali prezinta un nucleu hipotalamic (nucleul dimorfismului sexual) mic, asemanator ca marime celui de la femeie. In mod normal, acest nucleu este mai mare la barbat decat la femeie. La nivelul hipotalamusului se realizeaza controlul activitatii sexuale. Aceste studii sugereaza implicarea factorului genetic in homosexualitate. Transsexualii prezinta concordanta intre sexul genetic, gonadic si fenotipul sexual dar isi atribuie o identitate sexuala opusa celei genetice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.