Determinarea puritatii caco3

2x puncte

categorie: Chimie

nota: 8.58

nivel: Facultate

     " Consideratii teoretice:     Calciul având numarul atomic 20 este dupa aluminiu cel mai raspândit metal din scoarta terestra, reprezentând 3,4% din întraga masa a acesteia. Cea mai mare parte a calciului din scoarta terestra se gaseste sub forma de carbonat de calciu care este componentul principal al rocilor sedimentare. Carbonatul de calciu, CaCO3 apare în d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Determinarea puritatii caco3

     " Consideratii teoretice:     Calciul având numarul atomic 20 este dupa aluminiu cel mai raspândit metal din scoarta terestra, reprezentând 3,4% din întraga masa a acesteia. Cea mai mare parte a calciului din scoarta terestra se gaseste sub forma de carbonat de calciu care este componentul principal al rocilor sedimentare. Carbonatul de calciu, CaCO3 apare în doua modificari cristaline: calcitul si aragonatul.

     Calcitul este modificatia cea mai stabila si cea mai raspândita. Piatra de var (calcarul), este varietatea cea mai raspândita de CaCO3 , alcatuind deseori masive muntoase. De obicei este impurificata cu argila. Piatra de var are multiple întrebuintari: la obtinerea varului, la fabricarea sodei si în industria metalurgica. De obicei este alba, dar apar si varietati colorate în roz, verde, rosu, cenusiu, negru, etc. Creta este o varietate amorfa de CaCO3 de origine animala, provenita aproape în întregimedin resturi de foramnifere si alte microorganisme marine.

     Pentru referatul complet apasa butonul de "DOWNLOAD" !!!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.