Determinarea potentialului agroturistic al zonei Baile Govora

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.73

nivel: Facultate

Ulterior, paralel cu dezvoltarea statiunii se construiesc alte hoteluri si pensiuni, se dezvolta ca localitate, devenind dupa anii 1950 oras.
Statiunea Baile Govora este atestata ca statiune balneoclimaterica, aici existand spatii comerciale, sali de conferinte, asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale, asistenta medicala balneara, punct farmaceutic, cen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Determinarea potentialului agroturistic al zonei Baile Govora

Ulterior, paralel cu dezvoltarea statiunii se construiesc alte hoteluri si pensiuni, se dezvolta ca localitate, devenind dupa anii 1950 oras.
Statiunea Baile Govora este atestata ca statiune balneoclimaterica, aici existand spatii comerciale, sali de conferinte, asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale, asistenta medicala balneara, punct farmaceutic, centru de informare turistica, muzeu de arheologie, locuri de promenade illuminate si amenajate, terenuri sportive, terenuri de joaca pentru copii si parc balnear.

Statiunea Baile Govora este situata in judetul Valcea la o distanta de 20 km. de Rm. Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Tg. Jiu , pe valea paraului Hinta , ca intr-o palnie, la o altitudine ce variaza intre 330 - 380 m., intr-o zona de un farmec deosebit, cu dealuri impadurite cu fag, brad, stejar, molid si salcam.
Vegetatia naturala da pitorescul si nota de particularitate a statiunii, ceea ce face sa fie cautata tot timpul anului de foarte multi turisti din tara si strainatate.

Baile Govora este un oras balneoclimateric si turistic de interes national si european care cuprinde statiunea propriu-zisa si mai multe localitati cu o populatie de circa 3 000 locuitori. Statiunea Baile Govora este recomandata pentru tratarea afectiunilor respiratorii: bronsita cronica, traheobronsite, emfizen pulmonar, astmul bronsic alergic, infectios, infectioalergice, afectiuni O.R.L: rinosinuzite cronice: catarale, alergice, hipertrofice, ozenoase; sinuzite operate, rinofaringite cronice hipertrofice, laringite;

afectiuni ale aparatului locomotor: reumatism degenerativ, reumatism secundar infectios, disfunctii postraumatice, afectiuni asociate: gastroduaodenite cronice, dispepsii gastro-intestinale, hepato - biliare care necesita cure de colereza, afectiuni ale aparatului renal, metabolice, nevroze astenice. Pe soseaua catre Horezu, la 3 km pe dreapta se ajunge in satul Romani la Manastirea Hurezu ce seamana cu o cetate cu ziduri groase din caramida si piatra. Este o bogatie ornamentala, socotita cel mai reprezentativ monument al arhitecturii epocii este de o inestimabila valoare de arta "asa numitul" stil brancovenesc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.