Determinarea erorilor de bazare pentru piese tipice din constructia de masinii

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

2.2.2. Clasificarea bazelor
Prin baza se intelege totalitatea suprafetelor, liniilor sau punctelor fata de care se orienteaza suprafetele piesei ce se conjuga in fabricatul finit cu alte piese sau suprafetele piesei ce se prelucreaza la operatia considerata.Dupa rolul pe care il au in procesul de prelucrare mecanica bazele se clasifica in: baze constructive, baze de montaj, baze de masurar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Determinarea erorilor de bazare pentru piese tipice din constructia de masinii

2.2.2. Clasificarea bazelor
Prin baza se intelege totalitatea suprafetelor, liniilor sau punctelor fata de care se orienteaza suprafetele piesei ce se conjuga in fabricatul finit cu alte piese sau suprafetele piesei ce se prelucreaza la operatia considerata.Dupa rolul pe care il au in procesul de prelucrare mecanica bazele se clasifica in: baze constructive, baze de montaj, baze de masurare si baze tehnologice (fig. 1.1).

2.2.3.Precizia bazarii si calculul erorilor de bazare
Precizia bazarii influenteaza precizia prelucrarii mecanice cand dimensiunile piesei se obtin prin reglarea la dimensiuni (productie de serie). Precizia bazarii depinde de eroarea metodica a dispozitivului, de precizia fabricatiei si uzura dispozitivului, de eroarea de bazare.
Eroarea de bazare (b) este eroarea la dimensiunea sau corelatia ce determina distanta intre baza de referinta si suprafata ce se prelucreaza. Eroarea de bazare apare din cauza variatiei pozitiei bazei de referinta.

Baza de referita (Br) reprezinta elementul semifabricatului (suprafata, linie sau punct) care este legat de suprafata ce se prelucreaza prin dimensiuni sau corelatii de dimensiuni ce trebuie respectate la prelucrarea respectiva (fig.1.2).Dimensiunea de baza (DB) este dimensiunea semifabricatului de care depinde pozitia bazei de referinta la prelucrarea considerata. Calculul erorii de bazare (a campului de imprastiere al erorii de bazare) se efectueaza aplicand metodologia generala a calculului erorilor:
-se determina vectorul L care leaga Br de suprafetele de baza ale dispozitivului;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.