Determinarea cursului bursier

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cu cat acesta va fi rezultatul echilibrului dintre cea mai mare parte a cererii si a ofertei manifestate in orice moment, cu cat el va fi mai relevant, cu atat va construi o referinta demna de luat in considerare pentru anticiparile viitoare.
Cererea totala pentru cumpararea unui titlu se exprima, in mod concret, prin totalitatea ordinelor de cuumparare (OC), adresat Bursei sauRASDAQ de ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Determinarea cursului bursier

Cu cat acesta va fi rezultatul echilibrului dintre cea mai mare parte a cererii si a ofertei manifestate in orice moment, cu cat el va fi mai relevant, cu atat va construi o referinta demna de luat in considerare pentru anticiparile viitoare.
Cererea totala pentru cumpararea unui titlu se exprima, in mod concret, prin totalitatea ordinelor de cuumparare (OC), adresat Bursei sauRASDAQ de catre "dezinvestitorii" financiari, cei care, din motive delichiditate sau de speculatie, vand titlul respectiv din portofoliullor de active financiare.

Cotatia discontinua (intermitenta)
Intr-o cotatie simpla, cea de fixing, se primesc spre confruntare doua categorii de ordine de bursa (OC si OV), clasificate astfel, in raport cu gradul lor de libertate pentru licitatia pretului lor de echilibru: ordine "la cursul cel mai bun" si ordine "la cursul limitat".
Vanzatorul titlului, cel care dezinvesteste un astfel de activ financiar, porneste, in actul de negociere, cu diferite variante depret (de curs), toate descrescatoare, dar nu mai jos de o anumitalimita. Aceasta limita minima reprezinta capitalul initial investit intitlu plus o fructificare nominala, in raport cu riscul asociatdetinerii unui astfel de titlu.

Cumparatorul titlului, cel care investeste capital pentru procurarea si detinerea unui astfel de activ financiar propune diferite variantecrescatoare de pret (de cumparare), dar pana la o limita.
Aceasta limita maxima reprezinta un pret egal cu suma efectelorviitoare scontate a se obtine din proprietatea acestui titlu(dividende, cresteri de capital etc.). El nu ofera, ca pret decumparare, mai mult decat aceasta suma, de efecte viitoare.

Posibiliatea negocierii unui pret de tranzactie exista atunci si numai atunci cand pretul maxim oferit de cumparator este mai mare sau egal decat pretul minim cerut de vanzator (vezi fig. 11). Pe acest interval de negociere, pretul de tranzactie va fi mai mare sau mai mic, inraport cu forta argumentelor vanzatorului sau cumparatorului.
Ordinele "la cursul cel mai bun" dau specialistului la bursa, responsabil cu cotatia titlului respectiv, libertatea de a-l licita side a-l excuta la cursul bursier de echilibru, indiferent daca acesta vacreste sau va scadea. Emitentul acestui ordin este interesat deexecutarea cumpararii (sau vanzarii) titlului, la orice curs ce varezulta iin momentul cotatiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.