Determinarea compusilor organici in vin

5x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.79

nivel: Facultate

Multe metode analitice au fost dezvoltate pentru determinarea acizilor organici . Cea mai raspandite metoda aplica este cromatografia lichidelor de inalta performanta (HLPC) , in diferitele metode de aplicare, dar avand timp de analiza mare ( De Villiers , Lynen Crouch & Sandra , 2003 ) . O separare buna se obtine prin schimbul de ioni cromatografici , dar limitarea utilizarii acestei metode este [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Determinarea compusilor organici in vin

Multe metode analitice au fost dezvoltate pentru determinarea acizilor organici . Cea mai raspandite metoda aplica este cromatografia lichidelor de inalta performanta (HLPC) , in diferitele metode de aplicare, dar avand timp de analiza mare ( De Villiers , Lynen Crouch & Sandra , 2003 ) . O separare buna se obtine prin schimbul de ioni cromatografici , dar limitarea utilizarii acestei metode este data de coloanele scumpe, conditiile de exploatare dure, precum si nevoia de probe curate.

Electroforeza capilara (CE ) a fost astfel promovata din ce in ce mai mult pentru analizele mici ale ionilor, din cauza rapiditatii, prepararea simpla a probelor, eficienta separarilor, costurile scazute ale coloanelor, si consumul scazut de probe/solvent (Landers 2007 ).
Determinarea acizilor organici prin electroforeza capilara Metodele CE pentru acizii organici se face in mod direct. Desi metodele bazate pe absorbtia de ultraviolete joase sunt mai sensibile , nu toate echipamente comercializate poseda capacitatea de detectare la 200 mm sau mai jos.

Pentru detectarea indirecta, alegerea electrolitului de fundal este cruciala. Sisteme de electroliti diferite au fost propuse, in general cele ce cuprind sare de amoniu ca si flux electroosmatic. Deoarece anioni proveniti de la acizi organici sub investigatie in lucrarea de fata au mobilitate moderata sau chiar redusa , a fost urmarit un anion cu mobilitate cromoforica redusa . O metoda cu electroforeza capilara ( CE) cu detectare indirecta de ultravioleta bazata pe 3,5 acid dinitrobenzenic (DNB) / sistem cu bromura de cetiltrimetilamoniu (CATB) a dezvoltat o determinare optima de sase acizi organici de importanta foarte mare in diverse tipuri de vin de consum mare .

Asta a fost prima data cand DNB a fost folosit ca tampon de functionare in combinatie cu CTAB , pentru analiza de acizi organici in vin . CTAB a fost folosit de De Villiers et al ( 2003) , Esteves et al. (2004) si Kandl si Kupina (1999) , dar cu acid pyridinedicarboxylic ca si cromofor. Determinarile au avut loc intr- un sistem de electroforeza capilara Becman P/ACE model 5010 ( Beckman Coulter Inc. , Fullerton , CA , USA ), echipat cu detector de ultraviolete setat la 254 mm pentru detectarea indirecta. Temperatura a fost controlata si stabilizata la 25 grade C.

Pentru tratament si achizitia de date a fost utilizat un Sistem Gold P/ACE software. Separarea electroforetica a fost dusa la capat intr-o coloana capilara de siliciu cu dimensiunile de 57 cm ( 50 de cm fata de detector ) . In fiecare zi de analiza, capilarul a fost conditionat de bufeuri , apa dionizata ( 5 min) si solutie de electrolit (10 min) urmata de buferi electrokinetici cu solutie de electrolit (-25 kV , 10 min) . Intre acestea , capilarul a fost reconditionat cu o spalare presurizata cu solutie de electrolit ( 2 min).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.